Paikka auki -vuodet 2018–2022

Paikka auki on sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama avustusohjelma, jonka tarkoituksena on edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymista tarjoamalla työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan järjestöissä.

Avustusohjelman toisella hankekaudella (2018–2022) ohjelmaan liitettiin koordinaatiohanke, jonka sai hoitaakseen Nuorten Ystävät ry:n viisihenkinen tiimi.

Tämän sivun kautta voit tutustua lähemmin avustusohjelmaan ja sen koordinaatiohankkeen monipuoliseen toimintaan sekä kuulla ohjelmassa vuosien 2018–2022 aikana mukana olleiden työnantajien ja työntekijöiden kokemuksen ääntä.

Tämän sivun lopusta löydät myös tutkimuskoosteen.

Mitä jokaisen tulisi tietää Paikka auki -ohjelmasta? Lue alta!

Koordinaatiotiimin toiminta

Paikka auki -ohjelman toisella kaudella on ollut oma koordinaatiohanke, jota on toteuttanut Nuorten Ystävät ry Oulusta ja Helsingistä käsin. Koordinaatiohankkeen tehtävänä on ollut koordinoida Paikka auki -ohjelmaa, tukea ohjelmassa mukana olevia sosiaali- ja terveysjärjestöjä ja niissä olevia Paikka auki -työntekijöitä, lisätä ohjelman tunnettuutta ja tuottaa uutta tietoa. Tätä tehtävää on hoitanut koordinaatiohankkeen tiimi, 3–5 henkilön voimin.

Miten järjestöt tukevat työntekijää?

Miten kuvailisit Paikka auki -ohjelmaa?

Kuuntele Paikka auki -työntekijöiden ja -työnantajien kokemuksia

Tutkimus Paikka auki -avustusohjelmassa

Koordinaatiohankkeeseen kuului olennaisesti tutkimus, jonka avulla on voitu selvittää, miten ohjelma käytännössä toimii:

Tutkimuksen avulla on:

  • seurattu ohjelmaan osallistuvien kokemuksia ja raportoitu niistä
  • saatu tietoa työntekijöiden jatkopoluista
  • annettu palautetta rahoittajalle ja kehitetty ohjelmaa saadun tiedon pohjalta
  • tehty tuloksia näkyväksi ja käytetty niitä vaikuttamistyössä

Katso vuosien 2018–2022 tutkimuskooste

Tutkimuskoostevideon tekstivastine (pdf)