Klubitalo Pönkkä on matalan kynnyksen yhteisö, joka tarjoaa yhteisöllistä tekemistä ja yksilöllistä tukea kohti yksilön tavoitteita ja jatkopolkuja.

Kenelle?

Klubitalotoiminta on tarkoitettu yli 18-vuotiaille työikäisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea arkeen, työllistymiseen tai opiskeluun liittyvissä asioissa sekä kaipaavat yhteisöä ja mielekästä, tavoitteellista tekemistä arkeensa.

Maksuttomaan toimintaan on mahdollisuus osallistua omien tarpeiden, tavoitteiden ja voimavarojen mukaan. Toiminnassa voi olla mukana sekä paikan päällä että verkossa toimivassa eKlubitalossa.

Toimintaperiaatteemme

Toiminta perustuu osallisuuteen ja tasa-arvoon: Klubitalon jäsenet ja henkilöstö työskentelevät klubitalolla yhdessä tasavertaisina. Toiminta pohjautuu kansainvälisesti tunnustettuun klubitalomalliin.

Löydät Klubitalo Pönkän kanavat myös somesta:

Elämänhallinta, Mielen hyvinvointi, Tukea työllistymiseen ja opintoihin

Klubitalo Pönkän yksilövalmennus & työhönvalmennus

Mukaan toimintaan

Klubitalon jäseneksi pääset osallistumalla talolla tai etänä järjestettävään toiminnan esittelyyn tai varaamalla henkilökohtaisen esittelyn. Tutustumiskäynnin jälkeen, voit osallistua toimintaan jäsentutustujana. Voit itse valita kuinka paljon ja milloin osallistut toimintaan. Halutessasi liittyä jäseneksi, riittää, että sovit jäseneksitulokeskustelulle ajan työntekijän kanssa.

Muistathan, että jäsenyys on ilmaista ja aikarajoitteetonta.

Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja jäsen saa itse valita, mihin töihin tai ryhmiin kulloinkin osallistuu. Klubitalon toiminta perustuu yhteiseen päätöksentekoon säännöllisissä talokokouksissa ja kehittämispäivissä.

Toimintaa järjestetään myös verkkoympäristössä eKlubitalossa, joka on Nuorten Ystävät ry:n klubitalojen yhteinen kokonaisuus. Toimintaan voi osallistua kaikilta Nuorten Ystävien klubitalopaikkakunnilta (Oulu, Kajaani ja Rovaniemi). eKlubitalotoiminta pitää sisällään vahvasti vertaisuuteen perustuvaa ryhmätoimintaa ja ryhmien vetäjinä toimii pääsääntöisesti NY klubitalojen jäsenet.

Toiminta

Klubitalojen arki koostuu työpainotteisista päivistä, ryhmätoiminnasta ja yksilötapaamisista. Työpainotteisen päivän toiminta tapahtuu kolmessa yksikössä: keittiö- ja kiinteistöyksikössä, toimisto- ja hallintoyksikössä sekä työ- ja opintoyksikössä. Yksiköissä on tarjolla monipuolisia työtehtäviä, jotka vahvistavat jäsenten työelämä- ja opiskeluvalmiuksia sekä arjenhallinnan taitoja. Voit itse valita, minkä yksikön töihin osallistut ja kuinka paljon osallistut.

Jäsenillä on mahdollisuus ruokailla klubitalolla. Lounas on tarjolla arkisin klo 11.00–11.45.

Lue lisää yksiköistämme alla!

Keittiö- ja kiinteistöyksikkö

Keittiö- ja kiinteistöyksikkö huolehtii mm. talon siisteydestä, pihatöistä, pienistä remonteista, suunnittelee ruokalistat, käy kaupassa ja valmistaa lounaan sekä keittää kahvit niin koko talon yhteisiin tapahtumiin kuin pienempiin kokouksiinkin. Kesällä leikataan nurmikkoa ja talvella kolataan sekä hiekoitetaan pihaa.

Toimisto- ja hallintoyksikkö

Toimisto- ja hallintoyksikkö vastaa talon viestinnästä. Yksikössä voit työskennellä talon infopisteessä, tuottaa sisältöä kotisivuille, Facebookiin ja Instagramiin, tilastoida ja raportoida, suunnitella talon sisäisiä ilmoituksia, postittaa, kopioida, laminoida ja valokuvata. Lisäksi meillä on tarjolla erilaisia taloushallinnon tehtäviä. Toimistolla tehdään myös talon omaa “Me Pönkkääjät” -lehteä. Voit kirjoittaa lehteemme juttuja tai runoja, piirtää sekä valokuvata. Pääset halutessasi myös harjoittelemaan lehden taittoa ja editointia.

Työ- ja opintoyksikkö

Työ- ja opintoyksikkö järjestää sekä jäsenille että työntekijöille yhteisiä infoja ja koulutuksia, etsii ja jakaa tietoa opiskeluun ja työhön liittyen, järjestää tutustumiskäyntejä yrityksiin ja oppilaitoksiin sekä tukee opinnoissa. Työ- ja opintoyksikön ryhmiin voivat osallistua kaikki opinnoista tai työelämästä haaveilevat tai jo siellä olevat jäsenet.

Ryhmät

Klubitalon erilaisissa ryhmissä, jäsenet voivat ylläpitää ja opetella uusia taitoja, jakaa omaa osaamistaan muille sekä ylläpitää ja vahvistaa omaa hyvinvointiaan. Ryhmien aiheet, ajankohdat ja tarkempi sisältö muokkautuvat aina jäsenten toiveiden mukaan.

Aikatauluista, mahdollisista muutoksista sekä ryhmiin ilmoittautumisista tiedotamme viikko-ohjelmassamme sekä viikkotiedotteessamme.

Osaamisen tunnistaminen: Paikko

NY Klubitaloilla voi saada osaamisesta osaamistodistuksen. PAIKKO-osaamistodistus tekee näkyväksi klubitaloilla havaitun osaamisen. Osaamistodistus kuvaa taidot ammatillisten perustutkintojen perusteiden mukaisesti. NY Klubitaloilla on tunnistettu oppimisympäristöjä seuraavista tutkinnoista:

  • Liiketoiminnan perustutkinto
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
  • Yhteiset tutkinnon osat
  • Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
  • Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
  • Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto
  • Liiketoiminnan perustutkinto

Kummi- ja digikummitoiminta

Klubitalon kummitoiminnan tarkoitus on tukea uusia jäseniä ja jäsentutustujia. Kummijäsen on rinnallakulkija, jonka kanssa oppii uusia asioita ja tutustuu klubitalon töihin sekä ihmisiin. Tärkeimpiä tehtäviä on uusien tutustujien ja vieraiden vastaanotto, toiminnan esittely sekä perehdyttäminen.

Kummijäsen on mukana talon edustus- ja markkinointitehtävissä, kuten yhteistyöverkostoissa tai tapahtumissa. Kummijäsenenä voit osallistua kummitoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen. Kummijäseneksi voi ryhtyä kuka tahansa klubitalon jäsen.

Digikummit toimivat vertaisohjaajina, auttaen toisia klubitalon jäseniä digiasioissa ja digitaitojen kartuttamisessa. Digikummit järjestävät myös erilaisia koulutuksia klubitalolla digiasioihin liittyen.

Pönkän blogi

Kaikki yksikön blogit
2.6.2022 | Klubitalo Pönkän jäsen _heini.art

Ihmismieli

Kerron teille, mitä vammaiset saattaa miettiä omasta seksuaalisuudesta. Sen lisäksi pääsette lukemaan blogissani, miten monimutkainen ihmismieli saattaa olla. Luultavasti monella…

Viikko-ohjelma, vko 13

Lähitoiminta

8:30 Aamukahvit ja porinat
9:00 Työnjako
9:30 Näytelmäkerho
11:00 Lounas: Naggikeitto
13:00 Talokokous
14:00 Pönkän esittely
15:30 Talo menee kiinni

eKlubitalotoiminta

13:00 zoom
Talokokous
zoom
15:00 zoom
Opinjanoiset
zoom

Lähitoiminta

8:30 Aamukahvit ja porinat
9:00 Työnjako
9:15 Toimiston viikkokatsaus
10:00 Opintoretriitti
11:00 Lounas: Nyhtöpossu
12:00 Kehittämistiistai
13:30 Pumppu
15:30 Talo kiinni

eKlubitalotoiminta

9:15 zoom
Toimiston viikkokatsaus
zoom
9:30 zoom
eNY Aamukahvit / Tönäri
zoom
10:00 zoom
Opintoretriitti
zoom
12:00 zoom
Kehittämistiistai
zoom

Lähitoiminta

8:30 TALO KIINNI! (Henkilöstön kehittämispäivä)
10:00 Makkaranpaistoa Hollinhaassa

eKlubitalotoiminta

Ei toimintaa

Lähitoiminta

8:30 Aamukahvit ja porinat
9:00 Työnjako
9:00 Pönkän eVaalikahvit
11:00 Lounas: Risotto
13:00 Opintoretriitti (2h)
14:00 Puntti. Huom! Lähtö talolta klo 13 jälkeen
15:30 Talo kiinni

eKlubitalotoiminta

9:30 zoom
eNY Aamukahvit/Pönkkä
zoom
9:00 zoom
Pönkän eVaalikahvit
zoom
13:00 zoom
Opintoretriitti (2h)
zoom
18:00 zoom
eNY Ryhmä: Kirjakaverit
zoom

Lähitoiminta

8:30 Aamukahvit ja porinat
9:00 Työnjako
9:30 Kielikylpijät
11:00 Lounas: Pakaste/Rääppiäiset
12:00 Rentoutus
12:00 Pumppu
13:00 Onnarikahvit
14:30 Talo kiinni

eKlubitalotoiminta

9:30 zoom
Kielikylpijät
zoom
13:00 zoom
Onnarikahvit
zoom

Lähitoiminta

Ei toimintaa

eKlubitalotoiminta

11:00 zoom
Viikonlopun porinaryhmä
zoom

Lähitoiminta

Ei toimintaa

eKlubitalotoiminta

11:00 am zoom
Viikonlopun porinaryhmä
zoom

Yhteystiedot

Klubitalo Pönkkä

Saunaranta 12 Oulu, 90100

050 520 6065 klubitalo.ponkka@nuortenystavat.fi

Aukioloajat:
ma 8.30–15.30
ti 8.30–15.30
ke 8.30–15.00
to 8.30–15.30
pe 8.30–14.30

Map loading

Jaana du Toit

Vastaava työhönvalmentaja

044 734 1114 jaana.dutoit@nuortenystavat.fi

Marko Kokko

Työhönvalmentaja

044 734 1829 marko.kokko@nuortenystavat.fi

Maria Kvist-Hautakangas

Työhönvalmentaja

044 734 1866 maria.kvist-hautakangas@nuortenystavat.fi

Carmen Hedman

Ohjaaja

044 726 0072 carmen.hedman@nuortenystavat.fi

Lahja Leiviskä

Klubitalopäällikkö (Roihula, Pönkkä, Tönäri)

044 7341 830 lahja.leiviska@nuortenystavat.fi