Klubitalo Pönkkä on matalan kynnyksen yhteisö, joka tarjoaa yhteisöllistä tekemistä ja yksilöllistä tukea kohti yksilön tavoitteita ja jatkopolkuja.

Kenelle?

Klubitalotoiminta on tarkoitettu yli 18-vuotiaille työikäisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea arkeen, työllistymiseen tai opiskeluun liittyvissä asioissa sekä kaipaavat yhteisöä ja mielekästä, tavoitteellista tekemistä arkeensa.

Maksuttomaan toimintaan on mahdollisuus osallistua omien tarpeiden, tavoitteiden ja voimavarojen mukaan. Toiminnassa voi olla mukana sekä paikan päällä että verkossa toimivassa eKlubitalossa.

Toimintaperiaatteemme

Toiminta perustuu osallisuuteen ja tasa-arvoon: Klubitalon jäsenet ja henkilöstö työskentelevät klubitalolla yhdessä tasavertaisina. Toiminta pohjautuu kansainvälisesti tunnustettuun klubitalomalliin.

Löydät Klubitalo Pönkän kanavat myös somesta:

Elämänhallinta, Mielen hyvinvointi, Tukea työllistymiseen ja opintoihin

Klubitalo Pönkän yksilövalmennus & työhönvalmennus

Mukaan toimintaan

Klubitalon jäseneksi pääset osallistumalla talolla tai etänä järjestettävään toiminnan esittelyyn tai varaamalla henkilökohtaisen esittelyn. Tutustumiskäynnin jälkeen, voit osallistua toimintaan jäsentutustujana. Voit itse valita kuinka paljon ja milloin osallistut toimintaan. Halutessasi liittyä jäseneksi, riittää, että sovit jäseneksitulokeskustelulle ajan työntekijän kanssa.

Muistathan, että jäsenyys on ilmaista ja aikarajoitteetonta.

Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja jäsen saa itse valita, mihin töihin tai ryhmiin kulloinkin osallistuu. Klubitalon toiminta perustuu yhteiseen päätöksentekoon säännöllisissä talokokouksissa ja kehittämispäivissä.

Toimintaa järjestetään myös verkkoympäristössä eKlubitalossa, joka on Nuorten Ystävät ry:n klubitalojen yhteinen kokonaisuus. Toimintaan voi osallistua kaikilta Nuorten Ystävien klubitalopaikkakunnilta (Oulu, Kajaani ja Rovaniemi). eKlubitalotoiminta pitää sisällään vahvasti vertaisuuteen perustuvaa ryhmätoimintaa ja ryhmien vetäjinä toimii pääsääntöisesti NY klubitalojen jäsenet.

Toiminta

Klubitalojen arki koostuu työpainotteisista päivistä, ryhmätoiminnasta ja yksilötapaamisista. Työpainotteisen päivän toiminta tapahtuu kolmessa yksikössä: keittiö- ja kiinteistöyksikössä, toimisto- ja hallintoyksikössä sekä työ- ja opintoyksikössä. Yksiköissä on tarjolla monipuolisia työtehtäviä, jotka vahvistavat jäsenten työelämä- ja opiskeluvalmiuksia sekä arjenhallinnan taitoja. Voit itse valita, minkä yksikön töihin osallistut ja kuinka paljon osallistut.

Jäsenillä on mahdollisuus ruokailla klubitalolla. Lounas on tarjolla arkisin klo 11.00–11.45.

Lue lisää yksiköistämme alla!

Keittiö- ja kiinteistöyksikkö

Keittiö- ja kiinteistöyksikkö huolehtii mm. talon siisteydestä, pihatöistä, pienistä remonteista, suunnittelee ruokalistat, käy kaupassa ja valmistaa lounaan sekä keittää kahvit niin koko talon yhteisiin tapahtumiin kuin pienempiin kokouksiinkin. Kesällä leikataan nurmikkoa ja talvella kolataan sekä hiekoitetaan pihaa.

Toimisto- ja hallintoyksikkö

Toimisto- ja hallintoyksikkö vastaa talon viestinnästä. Yksikössä voit työskennellä talon infopisteessä, tuottaa sisältöä kotisivuille, Facebookiin ja Instagramiin, tilastoida ja raportoida, suunnitella talon sisäisiä ilmoituksia, postittaa, kopioida, laminoida ja valokuvata. Lisäksi meillä on tarjolla erilaisia taloushallinnon tehtäviä. Toimistolla tehdään myös talon omaa “Me Pönkkääjät” -lehteä. Voit kirjoittaa lehteemme juttuja tai runoja, piirtää sekä valokuvata. Pääset halutessasi myös harjoittelemaan lehden taittoa ja editointia.

Työ- ja opintoyksikkö

Työ- ja opintoyksikkö järjestää sekä jäsenille että työntekijöille yhteisiä infoja ja koulutuksia, etsii ja jakaa tietoa opiskeluun ja työhön liittyen, järjestää tutustumiskäyntejä yrityksiin ja oppilaitoksiin sekä tukee opinnoissa. Työ- ja opintoyksikön ryhmiin voivat osallistua kaikki opinnoista tai työelämästä haaveilevat tai jo siellä olevat jäsenet.

Ryhmät

Klubitalon erilaisissa ryhmissä, jäsenet voivat ylläpitää ja opetella uusia taitoja, jakaa omaa osaamistaan muille sekä ylläpitää ja vahvistaa omaa hyvinvointiaan. Ryhmien aiheet, ajankohdat ja tarkempi sisältö muokkautuvat aina jäsenten toiveiden mukaan.

Aikatauluista, mahdollisista muutoksista sekä ryhmiin ilmoittautumisista tiedotamme viikko-ohjelmassamme sekä viikkotiedotteessamme.

Osaamisen tunnistaminen: Paikko

NY Klubitaloilla voi saada osaamisesta osaamistodistuksen. PAIKKO-osaamistodistus tekee näkyväksi klubitaloilla havaitun osaamisen. Osaamistodistus kuvaa taidot ammatillisten perustutkintojen perusteiden mukaisesti. NY Klubitaloilla on tunnistettu oppimisympäristöjä seuraavista tutkinnoista:

  • Liiketoiminnan perustutkinto
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
  • Yhteiset tutkinnon osat
  • Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
  • Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
  • Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto
  • Liiketoiminnan perustutkinto

Kummi- ja digikummitoiminta

Klubitalon kummitoiminnan tarkoitus on tukea uusia jäseniä ja jäsentutustujia. Kummijäsen on rinnallakulkija, jonka kanssa oppii uusia asioita ja tutustuu klubitalon töihin sekä ihmisiin. Tärkeimpiä tehtäviä on uusien tutustujien ja vieraiden vastaanotto, toiminnan esittely sekä perehdyttäminen.

Kummijäsen on mukana talon edustus- ja markkinointitehtävissä, kuten yhteistyöverkostoissa tai tapahtumissa. Kummijäsenenä voit osallistua kummitoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen. Kummijäseneksi voi ryhtyä kuka tahansa klubitalon jäsen.

Digikummit toimivat vertaisohjaajina, auttaen toisia klubitalon jäseniä digiasioissa ja digitaitojen kartuttamisessa. Digikummit järjestävät myös erilaisia koulutuksia klubitalolla digiasioihin liittyen.

Pönkän blogi

2.6.2022 | Klubitalo Pönkän jäsen _heini.art

Ihmismieli

Kerron teille, mitä vammaiset saattaa miettiä omasta seksuaalisuudesta. Sen lisäksi pääsette lukemaan blogissani, miten monimutkainen ihmismieli saattaa olla. Luultavasti monella…

Viikko-ohjelma, vko 26

Lähitoiminta

09:00 Aamukahvit ja porinat
09:00 Yksiköiden työnjako
11:00 Lounas: Kasvismakaroonivuoka
12:30 Talokokous
14:00 Taloesittely
15:00 Talo kiinni

eKlubitalotoiminta

12:30 zoom
Talokokous
zoom

Lähitoiminta

09:00 Aamukahvit ja porinat
09:00 Yksiköiden työnjako
09:30 Korutyöpaja
11:00 Lounas: Stroganoff
13:00 Ikiliikkujat: Aarteen etsintä
13:00 Pumppu
15:00 Talo kiinni

eKlubitalotoiminta

09:30 zoom
eNY Aamukahvit/Tönäri
zoom

Lähitoiminta

09:00 Aamukahvit ja porinat
09:00 Yksiköiden työnjako
09:30 Treffit talojen kanssa (9.30-10.30)
11:00 Lounas: Puuro
12:30 Talo kiinni
13:00 Piknik Jelpaten-porukan kanssa Ainolanpuistossa. Lähtö talolta 12.30

eKlubitalotoiminta

14:00 no_link
Pönkän Etäesittely PERUTTU (Etäesittelyt jatkuvat elokuussa, viikolla 34)
no_link

Lähitoiminta

09:00 Aamukahvit ja porinat
09:00 Yksiköiden työjako
11:00 Lounas: Makkarakastike
15:00 Talo kiinni

eKlubitalotoiminta

09:30 zoom
eNY Aamukahvit/Pönkkä
zoom

Lähitoiminta

09:00 Aamukahvit ja porinat
09:00 Yksiköiden työnjako
10:00 Kuunnelmatyöryhmä
11:00 Lounas: Kalakeitto
13:00 Onnarit
13:30 Rentoutus ja venyttely
14:00 Puistokävelyryhmä
15:00 Talo kiinni

eKlubitalotoiminta

10:00 teams
Kuunnelmatyöryhmä
teams
13:00 zoom
Onnarit
zoom

Lähitoiminta

Ei toimintaa

eKlubitalotoiminta

11:00 zoom
eNY Viikonlopun porinaryhmä
zoom

Lähitoiminta

Ei toimintaa

eKlubitalotoiminta

11:00 zoom
eNY Viikonlopun porinaryhmä
zoom

Yhteystiedot

Klubitalo Pönkkä

Saunaranta 12 Oulu, 90100

050 520 6065
klubitalo.ponkka@nuortenystavat.fi

Aukioloajat:
ma 8.30–15.30
ti 8.30–15.30
ke 8.30–15.00
to 8.30–15.30
pe 8.30–14.30

Map loading

Lahja Leiviskä

Klubitalopäällikkö (Roihula, Pönkkä, Tönäri)

044 7341 830
lahja.leiviska@nuortenystavat.fi

Jaana du Toit

Vastaava työhönvalmentaja

044 734 1114
jaana.dutoit@nuortenystavat.fi

Marko Kokko

Työhönvalmentaja

044 734 1829
marko.kokko@nuortenystavat.fi

Maria Kvist-Hautakangas

Työhönvalmentaja

044 734 1866
maria.kvist-hautakangas@nuortenystavat.fi

Anniina Saarikoski

Työhönvalmentaja

044 734 1659
anniina.saarikoski@nuortenystavat.fi

Miia Junttila

Ohjaaja

044 714 4925
miia.junttila@nuortenystavat.fi

Veera Käyhkö

Ohjaaja

044 726 0072
veera.kayhko@nuortenystavat.fi