Atte Taskila

Klubitalotoiminta tempaisi mukaan

Nimeni on Atte ja liityin Pönkän jäseneksi syyskuussa 2013. Sitä ennen tutustuin toimintaan ja erityisesti kiinnostuin Pönkän mukavasta ilmapiiristä sekä mahdollisuudesta tehdä klubitalon töitä ja osallistua erilaisiin ryhmiin. Myös työllistymistä edistävät kurssit kiinnostivat. Etenkin mahdollisuus päästä Pönkän kautta työelämään houkutti.

Ennen Pönkän jäsenyyttä tunsin itseni alakuloiseksi. Tämä johtui monista syistä: esimerkiksi Työklinikka arvioi työkykyni riittämättömäksi avoimille työmarkkinoille. Se tieto otti koville. Klubitalossa monet muutkin miettivät omia kykyjään, ovat eläkkeellä, kuntoutustuella tai odottavat päätöksiä. Näin ollen samassa elämäntilanteessa olevia on useita. Heidän kanssaan voin vaihtaa mielipiteitä asioista.

Pönkän ansiosta muun tuen tarve elämässäni on vähentynyt. Jos asiat painavat mieltäni, niin joku klubitalon väestä osaa auttaa ja voimme yhdessä ratkaista asiat. Pönkkäläiset ovatkin kirjava joukko täynnä tietoa. Heidän tietojaan olen soveltanut omaan käyttööni ja tämä on parantanut hyvinvointiani. Esimerkiksi käyttämäni kaupungin mielenterveyspalvelut ovat vähentyneet, enkä toivottavasti tulevaisuudessa tarvitse niitä enää.

Klubitalon työtehtävien ansiosta on työkykyni ja motivaationi kehittynyt paremmaksi. Jos kyllästyn johonkin tehtävään, niin aina löytyy uutta ja mielenkiintoista tekemistä. Tämä auttaa pitämään mieleni ja aivoni vireänä. Käyn nykyisin säännöllisesti klubitalolla viitenä päivänä viikossa. Päivittäin työskentelen 4-7 tuntia.

Pönkässä tavoitteenani on, että pystyn työskentelemään ja olemaan vuorovaikutuksessa kaikenlaisten ihmisten kanssa. Nykyisin pystynkin tulemaan toimeen myös minulle epämiellyttäviltä tuntuvien henkilöiden kanssa. Positiiviset ja negatiiviset tunnekuohut olen oppinut käsittelemään ja hallitsemaan. Keskustelu tunteistani ja tavoistani työhönvalmentajien kanssa on ollut kehittävää. Olen myös käynyt Hyvän Mielen Talolla tunteita käsittelevissä ryhmissä.

Minä olen pärjännyt hyvin täällä Nuorten Ystävien klubitalotoiminnassa. Rohkaisen muitakin autisminkirjon ihmisiä lähtemään mukaan vastaavanlaisiin yhteisöihin. Minulle klubitalotoiminta on tuonut paljon uutta sisältöä elämään.

Jaa artikkeli: