YHTEISÖLLISYYTTÄ JA YKSILÖLLISTÄ TUKEA VIRTUAALIKLUBITALO VIRKUSTA

VIRKKU-hanke (2024-2026) on innovatiivinen, virtuaalisen klubitalon kehittämishanke, jonka tavoitteena on tarjota yhteisöllistä matalan kynnyksen toimintaa sekä yksilöllistä tukea Pohjois-Suomen isojen kaupunkien ulkopuolella asuville henkilöille. Hankkeen toiminta alkaa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella ja laajenee seuraavina toimintavuosina Kainuun ja Lapin hyvinvointialueille.

Hanke on kohdennettu erityistä tukea tarvitseville yli 18- vuotiaille työikäisille, jotka asuvat Pohjois-Suomessa, isojen kaupunkien ulkopuolella. Virtuaaliklubitalon maksuton toiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea arkeen, työllistymiseen tai opiskeluun liittyvissä asioissa sekä kaipaavat yhteisöä ja mielekästä, tavoitteellista tekemistä arkeensa. Virkku tarjoaa jäsenilleen digiohjausta koko hankkeen ajan. Toiminta toteutuu pääosin virtuaalisesti, mutta myös lähitapaamiset ovat mahdollisia.

Hankkeen tavoitteet:

  • Hankkeessa kehitetty virtuaaliklubitalotoiminta vastaa jäsenten yksilöllisiin tarpeisiin
  • Virtuaalinen yhteisötoiminta ehkäisee jäsenten yksinäisyyttä, edistää osallisuutta ja lisää hyvinvointia
  • Toimintaan osallistuvien jäsenten digitaidot vahvistuvat
  • Virkun jäsenet löytävät työelämään ja opintoihin suuntaavia jatkopolkuja oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan

Kuulutko kohderyhmään ja kiinnostuit Virtuaaliklubitalon Virkun kehittämisestä? Mukaan kehittämiseen toivotaan myös sote-alan ammattilaisia. Ota yhteys hankkeen yhteisökoordinaattoriin!

 

Virkku_A4-esite

Moniammatillista kehitystyötä

Virtuaalinen klubitalo Virkku kehitetään yhdessä eri alojen ammattilaisten kanssa ja se tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutukseen ja yhdessä toimimiseen. Moniammatillista yhteistyötä tehdään esimerkiksi alustan kehittäjäkumppanin, sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden, sote-alan järjestöjen, oppilaitosten sekä liikunta- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa.

 

Yhteystiedot

Atte Karjalainen

Projektipäällikkö

050 478 5205 atte.karjalainen@nuortenystavat.fi

Riikka Piippo

Yhteisökoordinaattori

050 433 5235 riikka.piippo@nuortenystavat.fi

Lahja Leiviskä

Klubitalopäällikkö (Roihula, Pönkkä, Tönäri)

044 7341 830 lahja.leiviska@nuortenystavat.fi