Apuna työmarkkinoita haastavaa kohtaanto-ongelmaa vastaan

Kohtaantoa-hanke vastaa työmarkkinoita alati kiusaavaan kohtaanto-ongelmaan. Nuorten Ystävien hankkeessa kehitetään tarpeisiin pohjautuvaa työnhakijoiden uravalmennusmallia ja työnantajatyöskentelyn mallia. Mallit yhdistämällä syntyy kokonaisuus, jonka avulla työnhakijat pääsevät nopeasti työelämän kynnykselle ja siitä avoimille työmarkkinoille.Solmu kuvituskuva

Toiminta on suunnattu erityisesti työvoimapulasta kärsiville työnantajille sekä pitkään työttömänä olleille tai pitkäaikaistyöttömyyden riskissä oleville työnhakijoille, jotka ovat TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaita.

ESR-osarahoitteinen hanke toimii Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa yhteistyössä Haapaveden, Oulun, Raahen ja Ylivieskan kaupunkien sekä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston kanssa. Hankkeen toimintakausi on vuoden 2025 loppuun saakka.

Työnantajille

Kärsitkö työvoimapulasta? Kohtaantoa-hankkeelta saat henkilökohtaista tukea ja neuvontaa. Lisäksi Kohtaantoa tarjoaa koulutusta vaihtoehtoiseen rekrytointiin ja työkyvyn ylläpitämiseen. Nopeasti muuttuva toimintaympäristö on muovannut myös rekrytoinnin tapoja viime vuosina.

Perinteisillä rekrytointimenetelmillä voi olla vaikea löytää työvoimaa, joten Kohtaantoa auttaa yritystä ottamaan haltuun vaihtoehtoisen rekrytoinnin mallin ja kehittää yhdessä työnantajien kanssa työkaluja uudenlaiseen työkykyjohtamiseen sekä rekrytointiin. Työnantajan kanssa etsitään toimivia keinoja henkilöstöhankinnan tehostamiseksi.

Työnhakijalle

Oletko TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas, mutta sopivaa työtä ei millään tahdo löytyä? Kohtaantoa auttaa vahvistamaan omaa työnhaku-uskoasi sekä työnhakutaitojasi. Tehokas uravalmennus auttaa työllistymään tai löytämään muita sopivia jatkopolkuja.

Kohtaantoa tarjoaa tavoitteellista, yksilöllistä ja positiivista itsetuntemusta ja -luottamusta vahvistavaa valmennusta turvallisessa ympäristössä. Työpaikan löytyessä uravalmentaja tukee myös työn aloittamisessa. Hän menee tarvittaessa asiakkaan mukaan työpaikalle työnhakijan ja työnantajan tueksi auttamaan aloitusvaiheessa, työtehtävien räätälöinnissä sekä mahdollisten työllistämisen tukien hakemisessa.

Tulevat tapahtumat

Kaikki yksikön tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.

Kohtaantoa-blogi

Kaikki yksikön blogit
24.5.2023 | Maarit

Naurujoogaa ja kehitysideoita

Varasimme kalentereistamme pari päivää aikaa ja lähdimme viettämään tiimipäiviä Raaheen. Koska olemme tuore hanke, yhtenä keskustelun aiheena oli hankkeen käyntiin…

Paras tapa tukea pitkään työttömänä olleita henkilöitä on tukea työnantajia.

Hankkeen rahoitus

Hankkeen toimintaa rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Haapaveden, Oulun, Raahen ja Ylivieskan kaupungit sekä Nuorten Ystävät ry.

Yhteystiedot

Kohtaantoa

Torikatu 28 Pohjois-Pohjanmaa, 90100

kohtaantoa@nuortenystavat.fi

Toimimme koko Pohjois-Pohjanmaan alueella - ota yhteyttä tiimiimme niin jutellaan tilanteestasi!

Map loading

Taija Hirvonen

Projektipäällikkö

044 901 7742
taija.hirvonen@nuortenystavat.fi

Anne Lusikka

Projektikoordinaattori

044 734 1543
anne.lusikka@nuortenystavat.fi

Maarit Kujansuu

Viestintäkoordinaattori

044 901 7624
maarit.kujansuu@nuortenystavat.fi

Annamari Selkäinaho

Työnantajakoordinaattori, Haapavesi

044 057 4712
annamari.selkainaho@nuortenystavat.fi

Marja Hämäläinen

Uravalmentaja, Oulu

050 437 0054
marja.hamalainen@nuortenystavat.fi

Jarkko Lehmikangas

Työnantajakoordinaattori, Oulu

044 901 6202
jarkko.lehmikangas@nuortenystavat.fi

Emma Lehtelä

Työnantajakoordinaattori, Raahe

044 771 1596
emma.lehtela@nuortenystavat.fi

Anu Sandvik

Uravalmentaja, Ylivieska

044 700 0030
anu.sandvik@nuortenystavat.fi