Tarkastusmerkki

Huomioitavaksi ennen kuin haet avustusta

Tämä artikkeli on kohdennettu sosiaali- ja terveysalan järjestöille, jotka ovat kiinnostuneita hakemaan Paikka auki -avustusta.

 

Tarkistuslista asioista, joita sote-järjestöjen tulisi miettiä ennen Paikka auki -ohjelmaan hakemista.

Olet siis kiinnostunut hakemaan Paikka auki -avustusta? Hienoa! Olemme listanneet tähän artikkeliin asiat, joita sinun tulisi huomioida ennen hakemuksen tekemistä.

 

1. Olemmeko STEA-avustuskelpoinen sote-alan järjestö?

Järjestöt, jotka täyttävät STEAn avustuskelpoisuuden, voivat hakea avustusta työntekijän palkkaamiseen järjestön yleishyödyllisiin tehtäviin. Katso täältä ohjeet kelpoisuuden hakemiseen.

2. Onko järjestössämme ainakin yksi palkattu työntekijä?

Järjestössä on oltava vähintään yksi palkattu työntekijä. Paikka auki -työntekijä ei voi olla ainoa järjestöön palkattu työntekijä.

3. Onko meillä aikaa ja tilaa uudelle työntekijälle työyhteisössämme?

Uuden työntekijän palkkaaminen vaatii monia toimenpiteitä työnantajan puolelta, jotta työntekijä pääsee sujuvasti sopeutumaan uuteen työpaikkaansa. Nämä resurssit ja niiden riittävyys on syytä kartoittaa ennen uuden työntekijän rekrytointia.

4. Voimmeko tarjota työmahdollisuuden osatyökykyiselle tai nuorelle ihmiselle?

Paikka auki -avustus on tarkoitettu alle 30-vuotiaan nuoren tai osatyökykyisen (ilman ikärajausta) henkilön palkkaamiseen.

5. Millaisia työtehtäviä voimme tarjota vaikeasti työllistyvälle henkilölle?

Hyvää työtä tehdään työpaikoissa, joissa toimitaan vastuullisesti, luotetaan työntekijöiden osaamiseen ja haluun oppia lisää. Paikka auki -ohjelmassa tuetaan sekä työntekijöitä että työnantajia tekemään avustusohjelman työsuhteista mahdollisimman mielekkäitä.

6. Toteutammeko mentoroinnin/ohjauksen työyhteisön sisällä vai ostopalveluna?

Järjestöjä kannustetaan panostamaan laadukkaaseen mentorointiin Paikka auki -työntekijöille. Hyvin suunniteltu ja toteutettu mentorointiprosessi on hyödyllinen tulevaisuutta varten sekä työntekijälle että työnantajalle. Paikka auki -avustukseen voidaan sisällyttää palkkakulujen lisäksi myös mentorointikuluja. Mentoroinnista ja nuoren/osatyökykyisen palkkauksesta aiheutuvat muut välittömät kulut voivat olla yhteensä max. 30 % myönnetystä avustuksesta.

Jaa artikkeli: