Yksiköt
Nuorten Ystävillä on yli 115 vuoden kokemus työstä apua ja tukea tarvitsevien lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden hyväksi.
Tällä hetkellä toimimme 13 paikkakunnalla sekä valtakunnallisesti verkossa. Tutustu yksiköihimme ympäri Suomen.
Nuorten Ystävillä on yli 115 vuoden kokemus työstä apua ja tukea tarvitsevien lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden hyväksi.
Tällä hetkellä toimimme 13 paikkakunnalla sekä valtakunnallisesti verkossa. Tutustu yksiköihimme ympäri Suomen.
Nuorten Startti -toiminta Muhoksella on kohdennettu 16-28-vuotiaille nuorille. Startti toimii samassa rakennuksessa toisen yksikkömme Valmennuspaja Mahiksen sekä työllisyys- ja opintopalvelukeskus Vinkkelin kanssa, osoitteessa Valtatie 30. Nuori voi osallistua pajan toimintaan omien tarpeidensa mukaan sekä omia voimavarojaan kuunnellen. Startilta saa tukea oman elämäntilanteen selvittämiseen, työelämään ja opintoihin hakeutumiseen. Startilla yhdistyvät
Klubitalo Virkku on matalan kynnyksen virtuaaliyhteisö, joka tarjoaa yhteisöllistä tekemistä ja yksilöllistä tukea henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamisessa. Toimintamme on suunnattu Pohjois-Suomen isojen kaupunkien (Oulu, Kajaani ja Rovaniemi) ulkopuolella asuville aikuisille.
Poloku on Nuorten Ystävien Vanhempien Akatemian perusnuorisotyön kehittämishanke. Kolmivuotisessa hankkeessa luodaan uusi alueellinen perusnuorisotyön toimintamalli Muhoksen, Utajärven ja Vaalan alueille.
Haapavedellä, Oulussa, Raahessa ja Ylivieskassa toimiva Nuorten Ystävien Kohtaantoa-hanke on suunnattu erityisesti:
Koulukoti Pohjolakodin omalla Pohjolan koululla järjestämme perusopetusta sekä tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta (TUVA) Pohjolakotiin sijoitetuille lapsille ja nuorille.
Nuorten Ystävien koulu Muhoksella on suunnattu oppilaille, joilla on oppimisvaikeuksia kehityksen viivästymästä, tunne-elämän häiriöstä tai muista näihin verrattavista syistä johtuen. Järjestämme koulussa esiopetusta, perusopetusta ja tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta (TUVA).
Verto tarjoaa matalalla kynnyksellä yhteisöllistä ja toiminnallista vertaistoimintaa huumausaineriippuvuudesta kuntoutuville henkilöille sekä huumeiden käyttäjien läheisille.
VALPAS 2 -hankkeessa (2020–2023) kehitettiin sektorirajat ylittävää matalan kynnyksen toimintaa yhdessä Kittilän ja Posion kuntien, Ylivieskan ja Raahen kaupunkien sekä Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueiden kanssa Nuorten Ystävien valmennuspajamallia soveltaen. Pilottikuntien kanssa tehdyn työn tuloksia levitettiin hyvinvointialueille.
Valmennuspaja Mahis tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa 17–64-vuotiaille Keski-Suomen hyvinvointialueen työttömille työnhakijoille.
Valmennuspaja Mahis on työikäisten työnhakijoiden valmennuspaja Muhoksen keskustassa. Mahis toimii samassa rakennuksessa toisen yksikkömme Nuorten Startin sekä työllisyys- ja opintopalvelukeskus Vinkkelin kanssa.
Rovaniemen Klubitalo Roihula on matalan kynnyksen yhteisö, joka tarjoaa yhteisöllistä tekemistä ja yksilöllistä tukea kohti yksilön tavoitteita ja jatkopolkuja.
Kajaanin Klubitalo Tönäri on matalan kynnyksen yhteisö, joka tarjoaa yhteisöllistä tekemistä ja yksilöllistä tukea kohti yksilön tavoitteita ja jatkopolkuja.
Klubitalo Pönkkä on matalan kynnyksen yhteisö, joka tarjoaa yhteisöllistä tekemistä ja yksilöllistä tukea kohti yksilön tavoitteita ja jatkopolkuja.
Paikka auki on sosiaali- ja terveysministeriön (STM) avustusohjelma, jonka tarkoituksena on edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan järjestöissä. Ohjelman kautta hakuun tulleita työpaikkoja voivat hakea osatyökykyiset (ilman ikärajausta), sekä työttömät alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset.
Lapset SIB on valtakunnallinen hanke, jossa tavoitteena on tuottaa lasten ja nuorten ehkäiseviä palveluita, kasvattaa hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä.
Vanhempien Akatemiaan® ovat tervetulleita kaikki 0–16-vuotiaiden lasten vanhemmat, niin pienten kuin vähän isompienkin pulmatilanteiden kanssa. Vanhempien Akatemia® on tutkittuun tietoon, verkostoyhteistyöhön sekä vanhempien ja perheiden osallisuuteen pohjautuva 3-portainen toimintamalli vanhemmuuden tukemiseksi. Osallistuminen on maksutonta, toimintaa tukee sosiaali- ja terveysministeriö (STEA).