Neljä ihmistä vierekkäin, hymyilevät kasvot. Yhdellä henkilöllä pokaali kädessä.

Kokeneet konkarit saivat Vuoden Nyryttäjä -tunnustuksen

Ajankohtaista | 24.5.2024

Osana Nuorten Ystävät ry:n henkilöstön kannustamisjärjestelmää järjestössä valitaan vuosittain Vuoden Nyryttäjä. Vuoden Nyryttäjä voi olla henkilö, tiimi tai työryhmä, joka on toiminnallaan erityisesti edistänyt NYn perustehtävän mukaista toimintaa.

Tänä vuonna päätettiin palkita henkilöitä, jotka ovat työskennelleet Nuorten Ystävillä pitkään ja joita on ehdotettu Vuoden Nyryttäjiksi aikaisemminkin. Kaikki palkittavat työntekijät ovat avuliaita ja heidän työnsä on tärkeää sekä työkavereille että organisaatiolle kokonaisuudessaan. Näitä työntekijöitä yhdistää se, että he eivät pidä suurempaa meteliä työstään ja eivät usein ole erityisen näkyvässä tai esiintyvässä roolissa organisaatiossa. Jos työ jäisi kuitenkin tekemättä, se huomattaisiin heti.

Työhyvinvointiryhmä valitsi henkilöstön ehdotusten perusteella Vuoden Nyryttäjiksi vahtimestari Sami Ojalan, keskustoimiston siisteydestä vastaavan Päivi Jokikokon sekä taloushallinnon tehtävissä toimivan projektikoordinaattori Anne Lusikan.

Ojalalla ja Jokikokolla on molemmilla työvuosia Nuorten Ystävillä takana jo 17 vuotta. Ojalan matka työelämään on ollut monivaiheinen terveyden kanssa kamppailusta aina erilaisiin työkokeilu- ja kuntoutusjaksoihin. Yrittipä lääkäri ohjata Ojalaa myös eläkkeellekin, mutta sinnikäs Sami ei halunnut siirtyä nuorena pois työelämästä, haasteista huolimatta. ”Työ pitää niin mielen kuin kehon virkeänä.”, Ojala toteaa. Voit lukea Samin koko tarinan v. 2013 sidosryhmälehdestämme.

Jokikokon ura on yhtä pitkä kuin Samin. Työt alkoivat Nuorten Ystävien Tervatullin tiloissa vuonna 2007, jossa osatyökykyisiä ihmisiä työllistettiin metalliromun kierrätysprojektiin. Jokikokko ajattelee, että työn mielekkyys koostuu mukavista ihmisistä, sopivasta työmäärästä sekä työpaikan hyvästä sijainnista.

Anne Lusikan yli 30-vuotinen pitovoima Nuorten Ystävillä on löytynyt työn vaihtelevuudesta sekä sen itsenäisestä kehittämisestä. Kahta samanlaista vuotta ei ole ollut ja muun muassa ESR-rahoitteisten hankkeiden talouden raportointi on pitänyt Lusikan sopivan kiireisenä.

”1990-luvulla alkanut työni lähti siitä, että otettiin tietokoneet paketista ja alettiin miettimään, miten se reskontra oikein toimii. Vuosien aikana on nähnyt valtavan murroksen niin digiajassa kuin hanketoiminnan kehittymisessä. Tänäkin päivänä ohjeviidakon kanssa saa olla tarkkana”, Lusikka muistelee.

Ohjeviidakon läpikäymisestä onkin ollut Lusikan pitkän uran aikana valtavasti hyötyä myös järjestölle. Tarkastus- ja raportointitilaisuuksissa Anne loistaa tietämyksellään, kun yksityiskohdat ohjeiden tulkitsemisesta voivat vaihdella. Henkilöstökin antoi Vuoden Nyryttäjä -ehdotuksia kyseltäessä palautetta, miten Anne käytännössä ratkaisee ongelmia muiden puolesta.

Kiertopalkinnon lisäksi työntekijät saivat palkinnoksi tyhy-rahaa työhyvinvoinnin edistämiseen. Palkinnon luovutti pääsihteeri Raija Näppä (kuvassa oikealla).

Onnea Vuoden Nyryttäjät 2024!

 

Jaa artikkeli: