Kaksi pientä lasta istuu sohvalla.

Lapset mukaan töihin -päivänä askarreltiin ja käytiin Mäkkärissä

Maarit Kujansuu, viestintäkoordinaattori | 27.11.2023

Lapset mukaan töihin -päivänä Kohtaantoa-hankkeessa oli valmistauduttu askartelutarvikkein ja piparein pienten työkavereiden tuloon. Aamulla moikattiin tiimikavereita Teamsin välityksellä, jonka jälkeen lapset saivat tärkeän tehtävän: jouluisten korttien askartelu yhteistyökumppaneille. Piparit ja glögi auttoivat keskittymään askarteluun. 

Kun pienimmät vieraat askartelivat, sai yläkouluikäinen nuori toimia päivän hankkeen somevastaavana. Kuvia otettiin ja yhdessä viestintäkoordinaattorin kanssa mietittiin, mitä Instagram-tarinoihin kuvien kaveriksi voisi kirjoittaa. 

Kun aamupäivä oli ahkerasti askarreltu ja suunniteltu somesisältöjä, alkoivat mahat kurista. Yksi päivän kohokohdista oli lounasaika. Keskustan McDonald’sissa tultiin kylläisiksi ja Happy Mealista saatiin mukaan kivat pikkukirjat. 

Lounaan jälkeen päästiin vielä tutustumaan Vanhempien Akatemian luokseen kutsuviin tiloihin ja katsomaan, minkä nimisiä pehmoleluja lapsiperhetyön asiantuntijalla Essi Niemellä toimistossaan on. Olipa Essillä pöydällään keksiäkin, josta sai ottaa yhden per lapsi tai nuori.  

Miksi aikuiset käyvät töissä? 

Vaikka touhua riitti, ehdittiin myös pohtia, miksi aikuiset ylipäätään käyvät töissä. Vastaus tuli, kuin apteekin hyllyltä. ”No tietenkin siksi, että siitä saa rahaa!” 

”Rahalla voi ostaa irttareita ja sipsipussin”, kertoi seitsemänvuotias Senja. 

Nuori pohti myös, että töistä saadulla palkalla maksetaan laskuja. 

Mutta käyvätkö lapset töissä? ”No ei!”, kuului pienimpien suusta. Nuori huomautti, että isommat lapset kyllä käyvät esimerkiksi kesätöissä. Entä mitä aikuiset sitten tekevät töissä? ”No töitä tietenkin! Töissä sitten istutaan ainakin palavereissa. Joku tekee jotain muutakin.”

Minkälainen on hyvä työpaikka?

Hyväksi työpaikaksi Senja sanoi äidin työpaikan. Yksi syistä oli selvä – olihan yläkerrassa nähty joulukalenteri. Myös pikkuveli, viisivuotias Lauri oli vahvasti sitä mieltä, että äidin työpaikka on hyvä. Pohdittiin, onko muitakin hyviä työpaikkoja. 

”On Helsingissä”, Lauri lisäsi. 

Myös nuori pohti jonkin aikaa kysymystä siitä, millainen hyvä työpaikka on. 

”Varmaan joku semmonen, missä on hyvä työympäristö”, hän vastasi. 

Jaa artikkeli: