Ukrainalais- ja suomalaisnaiset jalkapallohallissa, yhteiskuva.

Turvaverkko -hankkeella saatiin paljon hyvää aikaan

Ajankohtaista | 7.4.2023

Lokakuussa 2022 alkanut Turvaverkko -esiselvityshanke päättyi maaliskuun 2023 lopussa. Oulussa ja sen lähialueilla toteutetussa selvityksessä kartoitettiin ukrainalaisten ja muiden kriisien vuoksi maahan tulleiden tuentarpeita.

Hankkeen ohessa järjestettiin kymmeniä onnistuneita tapahtumia ja tempauksia. Projektin aikana Ukrainaan lähetettiin kaksi avustuskuljetusta ukrainalaisiin orpokoteihin Kiovan ja Harkovan alueille. Vapaaehtoisten lahjoituksista koostuneet avustuskuljetukset sisälsivät yli viisisataa laatikkoa lasten lämpimiä vaatteita, kenkiä, kynttilöitä, askartelutarvikkeista ja energiapitoisia välipaloja.

Turvaverkko -esiselvityshankkeen porukkaa yhteiskuvassa rekan edessä. Rekassa banaanilaatikollisia avustustavaraa lähdössä Ukrainaan.
Rekassa olevat banaanilaatikot lähtivät Ukrainan orpokoteihin.

 

Yhteistyötä tehtiin myös paikallisella tasolla. Uutisen kansikuvassa näkyvät ukrainalaisnaiset pääsivät jalkapalloilemaan suomalaisten naisten kanssa. Esiselvityshankkeen aikana pilotoitiin lukuisia yhteisöllisyyttä tukevia vertaistukiryhmiä ja ylläpidettiin ukrainalaisille suunnattua Helmi-kahvilaa. Hankkeen aikana järjestettiin lukuisia työllisyyttä tukevia toimintoja kuten työpajoja, mentorointiryhmiä ja tapahtumia. Alla olevassa kuvassa ukrainalaistyttö on saanut avustuskuljetuksesta uudet sukat. Toisessa kuvassa Turvaverkko-hankkeessa työskennellyt Olga Makarenko leikkii ukrainalaisten lasten kanssa.

Avustuskuljetukset pääsivät perille Ukrainaan.Turvaverkon työntekijä Olga ukrainalaisten lasten kanssa.

Hankkeen toteuttajina toimivat ODL, Nuorten Ystävät ry ja Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymä. Hanketta rahoittivat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen (AIKO) –määräraha ja Oulun kaupunki sekä hankkeen toteuttajat. Hankkeelle on haettu jatkorahoitusta.

Lue lisää Turvaverkko –esiselvityshankkeesta täältä.

Jaa artikkeli: