Valmennuspaja Mahis on työikäisten työnhakijoiden valmennuspaja Muhoksen keskustassa. Mahis toimii samassa rakennuksessa toisen yksikkömme Nuorten Startin sekä työllisyys- ja opintopalvelukeskus Vinkkelin kanssa. Mahikselta saat tukea oman elämäntilanteesi selvittämiseen, työelämään ja opintoihin hakeutumiseen.  Mahis tarjoaa mielekästä tekemistä, tukea ja valmennusta työmarkkinoille palaamiseen ja oman uran löytämiseen sekä koulutus- ja työpaikkojen etsimiseen. Mahiksella voi opetella uusia elämänhallinnan ja arjen taitoja sekä saada vertaistukea. Toiminnassa olennaista on yhteisöllisyys, yksilöllisyys, vertaistuki ja aito läsnäolo. 

Valmennuspajalla voi osallistua kuntouttavaan työtoimintaan, tulla työkokeiluun tai osallistua erikseen sovitun toiminnan mukaisesti. Suunnittelemme valmennuksen muodon, sisällön, keston ja sopimuksen yksilöllisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. 

Mahiksella jokainen saa oman työhönvalmentajan, joka jalkautuu rinnallakulkijaksi erityisesti siirtymävaiheisiin opiskelu- ja työpaikoille. Yksilöllisessä työskentelyssä tärkeintä on kuulluksi tuleminen ja aito kohtaaminen. Tiiviillä verkostoyhteistyöllä työhallinnon, sosiaali- ja terveystoimen kanssa varmistamme jokaisen tarvitsemat monialaiset palvelut. 

Miten mahislaiseksi?

Valmennuspajalle voivat tulla kaikki opiskeluun, työllistymiseen tai arjen asioihin tukea tarvitsevat muhoslaiset. Voit olla yhteydessä meihin suoraan eri kanavien kautta ja sovitaan jatkosta yhdessä.

Valmennuspaja Mahiksella järjestetään myös kuntouttavaa työtoimintaa 17–64-vuotiaille Hyvinvointialue Pohteen alueella asuville työttömille. Kuntouttavan työtoiminnan aloittamisesta sovitaan aina TE-palveluiden ja hyvinvointialueen kanssa. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan meillä kuntouttavassa työtoiminnassa, ole yhteydessä omaan työntekijääsi sosiaalipalveluissa, TE-palveluissa tai työllisyyden kuntakokeilussa.  Voimme myös tarvittaessa auttaa oikean henkilön tavoittamisessa.

Tutustu toimintaan Mahis-kierroksella

Mahis-kierrokset joka torstai klo 13.30! Tule mukaan kierrokselle ilman ennakkoilmoittautumista tai sovi henkilökohtainen esittelyaika.

Löydät meidät osoitteesta Valtatie 30 2. krs. 91500 Muhos.

Toiminta

Elämänhallinta, Mielen hyvinvointi, Tukea työllistymiseen ja opintoihin

Työttömien kahvila, Valmennuspaja Mahis Muhos

Elämänhallinta, Mielen hyvinvointi, Tukea työllistymiseen ja opintoihin

Kuntouttava työtoiminta 17–64-vuotiaille, Valmennuspaja Mahis Muhos

Elämänhallinta, Tukea työllistymiseen ja opintoihin

Työelämään valmennus -ryhmä, Valmennuspaja Mahis Muhos

Tukea työllistymiseen ja opintoihin

Urasuunnittelun iltapäivä, Valmennuspaja Mahis Muhos

Lisätietoa kuntouttavasta työtoiminnasta

Mahiksen työtoiminta sisältää ryhmätoimintaa, yksilövalmennusta, omia projekteja sekä yhteistä tekemistä ja yleisiä tehtäviä. Valmennuksen sisältö mietitään jokaisen kohdalla yksilöllisesti: voit vaikuttaa itse siihen, mistä viikkosi meillä koostuu! Meillä on päivittäin ohjattu ryhmä, joiden teemoja ovat esimerkiksi hyvinvointi, arjenhallinta, kädentaidot, tulevaisuuden suunnittelu ja työnhakutaidot sekä ruoanlaitto. Lisäksi järjestämme vaihtelevasti muuta ryhmätoimintaa, joissa keskitytään esimerkiksi vierailukäynteihin, kulttuuriin sekä liikuntaan.

Toiminnan tarkoituksena on tukea mahislaisia eri elämäntilanteissa.

Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi:
  • Arjenhallinnan ja unirytmin parantaminen
  • Talous asioiden hoitaminen
  • Sosiaalisten taitojen harjoittelu
  • Työnhakutaitojen kehittäminen
  • Uusien asioiden oppiminen
  • Oman alan löytäminen
  • Pääsykokeisiin valmistautuminen
  • Omien vahvuuksien tunnistaminen
  • Terveydellisten asioiden selvittäminen

Meillä jokainen mahislainen saa oman työhönvalmentajan, joka tukee matkalla kohti omia tavoitteita. Valmennukseen kuuluu yksilövalmennusta, jonka sisältö mietitään jokaiselle erikseen. Lisäksi isona osana Mahiksen toimintaa on yhteisöllinen toiminta sekä omat projektit. Valmennuspajan toimintaan vaikuttavatkin aina sen hetkiset mahislaiset, ja meillä pääsee aidosti vaikuttamaan toiminnan sisältöön. Ryhmien, yksilövalmennuksen ja yhteisen toiminnan lisäksi voidaan miettiä omia projekteja, jotka tukevat tavoitteiden toteutumista.

Jos mietit oltaisiinko sinun mahis, ota rohkeasti yhteyttä!

Osaamisen tunnistaminen

Valmennuspajalla voi saada osaamisesta osaamistodistuksen. PAIKKO-osaamistodistus tekee näkyväksi valmennuspajalla havaitun osaamisen. Osaamistodistus kuvaa taidot ammatillisten perustutkintojen perusteiden mukaisesti. Valmennuspaja Mahis Muhoksella on tunnistettu oppimisympäristöjä seuraavista tutkinnoista:

  • puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
  • kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto
  • yhteiset tutkinnon osat
  • ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

Kaikki työllisyys- ja opintopalvelut saman katon alla

Muhoksella työllisyys- ja opintopalveluita tarvitsevien ei tarvitse enää kulkea palvelupisteeltä toiselle, sillä osoitteesta Valtatie 30 löytyy Nuorten Startin lisäksi toinen yksikkömme Valmennuspaja Mahis sekä Muhoksen kunnan työllisyys- ja opintopalvelukeskus Vinkkeli. Vinkkelissä saat yksilöllistä neuvontaa ja ohjausta urasuunnitteluun, opiskeluun, työhön, talouteen, asumiseen sekä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Ajanvarauksella on tavoitettavissa terveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä, omavalmentajat sekä opinto-ohjaaja.

Yhteystiedot

Valmennuspaja Mahis Muhos

Valtatie 30 Muhos, 91500

050 382 8981
Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@nuortenystavat.fi.

Map loading

Marjukka Tyvelä

Vastaava työhönvalmentaja

050 382 8981
marjukka.tyvela@nuortenystavat.fi

Mika Lee

Varavastaava, työhönvalmentaja

044 731 3187
mika.lee@nuortenystavat.fi

Pasi Laatikainen

Työhönvalmentaja

044 733 8760
pasi.laatikainen@nuortenystavat.fi

Virpi Nuojua

Työhönvalmentaja

044 734 2078
virpi.nuojua@nuortenystavat.fi

Kati Pajunen

Palvelupäällikkö

044 734 1769
kati.pajunen@nuortenystavat.fi