Tönärin teatteriprojektit

Klubitalo Tönärin tarjoamat omat luovat ryhmätoiminnot ja paikallinen kulttuuritarjonta ovat olleet tärkeä osa jäsentemme vuorovaikutustaitojen ja itsetunnon kehittymisen tukemista koko talon olemassa olon ajan. Tönärillä on suunniteltu ja toteutettu teatterialan ammattilaisten johdolla talon oma lyhytelokuva käsikirjoituksesta editointiin saakka, itseilmaisun viikoittainen vuorovaikutusryhmä sekä jonglöörauskurssi alan ammattilaisten johdolla. Lisäksi viimeisimpänä tarjontana paikallinen Routateatteri tarjosi tiedottaja Minna Härkösen vetämänä P*lluralli kulttuurirallin käsikirjoitustyöryhmän talolla ja itse rallin toteutuksen yhteydessä taiteellinen johtaja Kira Riikonen ohjasi talolla myös tanssityöpajan jäsenille. Yhdessä opeteltu tanssi oli osa itse katuteatterinäytöstä.

Teatterikulttuuriin tutustuminen ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen ovat kulkeneet talolla rinta rinnan. Yhteistyö Kajaanin kaupunginteatterin, Kajaanin kaupunginteatterin tuki ry:n ja muiden kulttuuria tarjoavien toimijoiden kanssa on ollut saumatonta. Yhteistyö on tarjonnut jäsenillemme mahtavat mahdollisuudet tutustua kulttuuriin maksuttomissa teatteri-illoissa, päästä kokeilemaan teatterimaailman erilaisia työtapoja ja erilaisia itseilmaisun työvälineitä.

Yksi teatteriprojektiemme kohokohta Kajaanin kaupunginteatterin kanssa lähti liikkeelle jäsentemme toiveesta; haave minästä. Meillä kaikilla on salainen toive saada olla joskus sellainen kuin on haaveissaan joskus ollut taí saada kokeilla roolia, jota ei koskaan olisi kuvitellutkaan olevansa.

Kajaanin kaupungin nykyistä edeltävä teatterin johtaja Miko Jaakkola tarjosi arvokasta työaikaansa ja vastaanotti talomme uskaliaat jäsenet mukaansa teatterin saloihin. Tapasimme kerran viikossa teatterin tiloissa seitsemän viikon ajan, jossa sekä puvustaja, että maskeeraaja ottivat meidät vastaan rakentaen jokaiselle oman toiveroolin vaatetuksen ja meikin avulla. Roolit kuvattiin ja käsiteltiin tietotekniikan keinoin tauluiksi, jotka komistavat nyt Tönärin seinää. Projektia jatkettiin ryhmässä haave minä -roolia esittäen.

Haasteensa kaikessa, mutta me kaikki vallan nautimme saadessamme sukeltaa teatterin maailmaan sen monin keinoin. Mitähän lie seuraavaksi keksimme?

Jaa artikkeli: