Terveisiä johtoryhmältä: Paula Perttunen

Onnittelut 10 -vuotiaille pohjoisen klubitaloille!

 

Tervehdys kaikille!

Minä olen Paula Perttunen. Olen ollut useamman vuoden Klubitalo Roihulan johtoryhmässä oppilaitoksien edustajana. Olen korkeakoulukuraattori ja toimin Lapin korkeakoulujen opiskelijoiden hyvinvointipalveluissa. Olen työskennellyt aiemmin mielenterveys- ja päihdepalveluissa ja niistä ajoista alkaen Klubitalo Roihula on ollut minulle tuttu paikka. Nykyään yhteistyö on tiivistynyt Klubitalo Roihulan opintojen tukemisen kautta lähes päivittäiseksi verkostoyhteistyöksi. Klubitalo Roihulan työntekijöiden kanssa työskentelemme yhdessä opiskelijoiden hyvinvoinnin, opinnoissa etenemisen ja myöhemmän työelämään siirtymisen teemoissa.

Eräänä päivänä, vuonna – olisiko ollut 2016 – Akujärven Piritta käveli Lapin ammattikorkeakoululla työhuoneeseeni (toki tapaaminen oli etukäteen sovittu) ja kertoi Klubitalo Roihulan toiminnasta. Tartuin Pirittan kertomaan opintojen tukemiseen heti. Pohdittiin miten Klubitalo Roihula voisi olla tukemassa opiskelijoita opintopolun ja myös työelämäpolun kohdissa. Siitä tapaamisesta lähti liikkeelle tämä hieno yhteistyö. Sanoittamaton, ´Aina voi soittaa´-sopimus, Pirittan kanssa on toiminut todella hienosti. Voiko yhteistyöltä enempää toivoa? Klubitalolla käydessä voi aina kokea itsensä tervetulleeksi. Olen usein miettinyt miten ihmeessä he saavatkaan sen aikaan.

Kohtaamisissa opiskelijan ääni on meille tärkeä. Toivomme, että yhteisistä tapaamisista jäisi opiskelijalle kuulluksi tulemisen kokemus.

Näinä vuosina moni on saanut niin Pirittan kuin koko Klubitalo Roihulan tarjoamaa tukea mitä erilaisimmilla tavoilla. Olemme edenneet yhdessä ihmetellen ja ratkaisuja etsien kohti arjen järjestymistä, opintojen etenemistä ja myös tutkintotodistukseen ja työelämäpolkuihin. Joskus riittää, että joku on kulkemassa rinnalla ja asioita tapahtuu jokaisen omien tavoitteiden suuntaan ja omaan tahtiin.

Klubitalo Roihula on toimiva ja rehellinen matalankynnyksen avun paikka niin opiskelijoille kuin muillekin tukea ja kohtaamisia tarvitseville. Monimuotoisen yhteisöllisyyden tavoittaminen ja sallivuus ovat parasta Roihulassa. Klubitalo toimintaa voi toki kuvata euroinakin. Ajattelen kuitenkin, että mikään mittari ei kuvaa sitä hyvää ja helpottavaa tunnekokemusta, jonka avuntarpeessa oleva saa Roihulasta. Kun asiat rullaavat ja etenevät, vaikka välillä hitaastikin, on se suuri asia kaikille! Nämä kokemukset välittyvät pienissä ja suurissa kohtaamisen hetkissä.

Kiitos Klubitaloille ja erityisesti meillä Rovaniemellä Klubitalo Roihulalle.

Kiitos kohtaamisista kaikille Roihulan ovella, eteisessä, käytävillä, verkossa ym tavatut ja moikatut! Jatketaan kohtaamisia.

Onnitellen

Paula

Jaa artikkeli: