Lasten terveellinen nettikäyttäytyminen – työkaluja vanhemmille -verkkoluento

21.03.2023 | 18:00

Nuorten Ystävien Vanhempien Akatemia® ja Suomen Lions-liiton Kiusaamisesta terveeseen nettikäytökseen -hanke järjestävät verkkoluennon, jonka tavoitteena on antaa työkaluja lapsen ja nuoren kasvun tukemiseen sekä keinoja, joilla kasvattajat voivat varmistaa lasten turvallisen netinkäytön. Luennoitsijoina lastenpsykiatri Raisa Cacciatore ja psykologian tohtori Mona Moisala.

Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore Työkaluja vanhemmuuteen

Lapsi kasvaa ja kehittyy, on yhtä aikaa sekä iso että pieni. Miten tuen lapsen ja nuoren kehittymässä olevaa itsetuntoa, minäkuvaa ja kaverisuhteita? Miten autan lasta kiukun ja pettymyksen hetkillä? Miten pärjään omien tunteideni kanssa? Riittävän hyvä vanhemmuus- mitä se on ja onko se mahdollista myös minulle?

Psykologian tohtori Mona Moisala – Terveellinen nettikäyttäytyminen

Netti tarjoaa lapselle ja nuorelle paljon mielenkiintoista ja kehittävääkin sisältöä. Mitä tutkimus kertoo netin käytön vaikutuksista terveyteen ja kehittyviin aivoihin? Millä keinoin varmistan terveellisen netinkäytön lapsilleni? Käsiteltäviä aiheita ovat mm. netin koukuttavuus, somen/digilaitteiden vaikutus aivoihin, mielenterveyteen ja keskittymiskykyyn, ikärajojen merkitys sekä kiusaaminen netissä.

Ilmoittautumiset viimeistään 16.3.2023 mennessä. Verkkoluento tallennetaan ja linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Lisätietoja: Suomen Lions-liitto  tai vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi, Vanhempien Akatemia p. 050 5685 410 tai Suomen Lions-liitto p. 050 3643 156.

 

Jaa artikkeli: