Laiska, tyhmä, saamaton – vai ymmärrystä vailla? -verkkoluento nuoria kohtaaville ammattilaisille

12.09.2023 | 14:00

Vanhempien Akatemia® järjestää maksuttoman verkkoluennon ammattilaisille 12.9.2023 klo 14–16, jotka työssään kohtaavat ADHD-nuoria. Luennon käsitellään ADHD-nuoren kohtaamista luokkahuoneessa opettajan ja kasvattajan käytettävissä olevin keinoin. Emotionaalisella kannattelulla, läsnäolevalla kuuntelulla ja oikeanlaisilla dopamiinivajetta korjaavilla tekniikoilla voidaan ADHD-oppijan haurasta minäpystyvyyden illuusiota luotsata kohti positiivista kierrettä.

Luennoitsijoina toimivat kokemusasiantuntija ja kouluttaja Klaus Karkia ja Haukiputaan lukion matemaattisten aineiden opettaja Janne Nykänen.

Klaus Karkia antaa oman tarinansa kautta eväitä ADHD-nuoren ymmärtämiseen ja tukemiseen. Lapsuudesta aikuisuuteen ja ojasta allikkoon kulkeva elämänmakuinen tarina kertoo paitsi toivon kadottamisesta, myös siitä, kuinka unelmat kuitenkin joskus toteutuvat. Karkia oli koulut keskeyttänyt sekatyöläinen, kunnes 31-vuotiaana saatu ADHD-diagnoosi muutti kaiken. Sen jälkeen ADHD-liiton puheenjohtajanakin toiminut Klaus on kertonut tarinaansa ympäri Suomen.

Janne Nykäsellä on vuosien kokemus mielenterveyspuolen luentojen pitämisestä. Innostus kumpuaa omakohtaisista kokemuksista sekä ADHD-oppijana koululaitoksen rattaissa, että rattaiden pyörittäjänä sekä kasvattajan että opettajan roolissa.

Verkkoluentoa ei tallenneta.

Lisätietoa: vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi

Jaa artikkeli: