Tukea parisuhteeseen Vanhempien Akatemiassa

Parisuhdekurssien tavoitteena on vahvistaa vanhempien välistä vuorovaikutusta ja antaa eväitä toimivaan parisuhteeseen. Kurssit ovat tarkoitettu pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään omasta parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä.

Asiantuntijoidemme toteuttamia kursseja ovat ennaltaehkäisevä ja parisuhdetta vahvistava Parisuhteen huoltokurssi, vuorovaikutusta ja vuorovaikutustilanteiden taustalla vaikuttavia tunteita tutkiva Tunnekeskeinen parisuhdekurssi sekä vaikeampia parisuhdetilanteita, joissa eron mahdollisuuskin on käynyt mielessä, käsittelevä Solmuja parisuhteessa -kurssi. Lue kurssien sisällöistä tarkemmin alapuolelta.

Tutustu myös tapahtumakalenteriimme, josta näet ajankohtaiset ryhmät ja luennot.

Parisuhteen huoltokurssi

Parisuhteen huoltokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhempien välistä vuorovaikutusta ja antaa eväitä toimivaan parisuhteeseen. Kurssilla etsitään vastauksia siihen, mikä on hyvin toimivan parisuhteen resepti eli mistä aineksista toimiva parisuhde koostuu ja mitkä ovat parisuhteen yleisimmät kompastuskivet.

Kurssilla pohditaan myös sitä, kuinka voisin ymmärtää paremmin kumppanini tapaa ajatella ja viestittää asioita ja kuinka osaisin kertoa omista ajatuksistani ja tunteistani niin, että kumppanini ymmärtäisi minua.  Parisuhteen huoltokurssi on neljän kerran kokonaisuus.

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on kanadalaisen Susan Johnsonin työhön perustuva parisuhdekurssi, jossa tutkitaan parisuhteen vuorovaikutusta sekä vuorovaikutustilanteiden taustalla vaikuttavia tunteita.

Kurssi soveltuu pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään omasta parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä. Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on luonteeltaan intensiivinen, joten kurssille hakeutuvien parien on pystyttävä osallistumaan kaikille kerroille ja sitoutumaan työskentelyyn. Kurssi ei sovellu pareille, joiden parisuhteessa on isoja, työstämättömiä ongelmia eikä silloin, jos parisuhteessa on väkivaltaa tai liiallista päihteiden käyttöä.  

Kurssikirjana käytetään Sue Johnsonin kirjaa Kunpa sinut tuntisin paremmin. Keskustelemalla tunnekeskeiseen parisuhteeseen. Kurssi on maksuton, mutta kirjan kurssilaiset hankkivat itse.  Toivottavaa on, että osallistujat tutustuvat kirjaan ennen kurssia.  

Solmuja parisuhteessa

Solmuja parisuhteessa- kurssi on suunnattu pariskunnille, joiden yhdessä oleminen takkuilee ja toisen ymmärtäminen tuntuu vaikealta, eron mahdollisuuskin on voinut käydä mielessä.  

Solmuja parisuhteessa -kurssin tavoitteena on ymmärtää, mistä parisuhteen solmu on syntynyt ja oppia käsittelemään sekä yhteiseen menneisyyteen, että nykyisyyteen liittyviä tunteita ja ristiriitoja.  

Kurssi on kahdeksasta kokoontumiskerrasta koostuva strukturoitu työskentelymalli, jonka avulla pariskunta voi ohjatusti itse käsitellä kriisiä ja edetä ratkaisuprosessissaan. Ohjaajat ja muut ryhmäläiset ovat apuna ja tukena koko kurssin ajan.

Seuraava Solmuja parisuhteessa -kurssi järjestetään keväällä 2024.

Henkilökohtaista keskusteluapua.

Tarjoamme myös henkilökohtaista keskusteluapua Vanhempien Akatemian lapsiperhe- ja parisuhdetyön ammattilaisten kanssa Oulussa ja valtakunnallisesti verkossa. Ota yhteyttä meihin yhteydenottolomakkeen kautta.

Vanhempien Akatemia®

Vanhempien Akatemiaan® ovat tervetulleita kaikki 0–16-vuotiaiden lasten vanhemmat, niin pienten kuin vähän isompienkin pulmatilanteiden kanssa. Vanhempien Akatemia® on tutkittuun tietoon, …

Tutustu

Torikatu 28 , 90100 Oulu

050 568 5410

vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi

Vapaudentie 32–34 A 3–4, 60100 Seinäjoki

044 081 9958 / 044 748 6713

komiasti.opintiella@nuortenystavat.fi