Koulunkäynnin tuki nuorille ja vanhemmille, Vanhempien Akatemia

Komiasti-toiminnassa vahvistetaan yläkoululaisen nuoren koulumotivaatiota sekä ehkäistään luvattomia poissaoloja ja koulupudokkuutta. Toiminta on käynnissä Seinäjoen, Ilmajoen, Kurikan, Alavuden, Kuortaneen ja Lapuan yläkouluilla sekä valtakunnallisesti verkossa yksilöllisen ohjauksen ja ryhmätoiminnan muodossa. Toiminnassa otetaan mukaan myös nuoren lähipiiri ja tuetaan vanhempia heidän kasvatustehtävässään. Komiasti-tiimi on osa Vanhempien Akatemiaa®, joka on kasvatus-, parisuhde- ja perheterapian asiantuntijoista koostuva yksikkö Nuorten Ystävillä.

Kun tapaamme nuoren ensimmäistä kertaa, perehdymme nuoren tilanteeseen ja määrittelemme yhdessä nuoren ja vanhempien kanssa tavoitteet ja tuen muodot. Tarvittaessa aloitamme nuoren kanssa Tehostartilla, jossa nuorta tavataan tiiviisti kahden viikon ajan. Startin tarkoituksena on auttaa nuorta palaamaan takaisin arkirytmiin koulunkäynnin ohella. Toiminta jatkuu yksilöllisillä tapaamisilla noin 1–3 kuukauden ajan, jonka jälkeen nuoren tuki jatkuu toiminnallisilla ryhmillä ja erilaisilla vertaistukimuodoilla. Tuemme yksilöllisesti myös perheen vanhempia ja huoltajia arjen kasvatustilanteissa ja koko perhettä myönteisen vuorovaikutuksen vahvistamisessa.

Teemme yhteistyötä yläkoulujen henkilökunnan sekä muiden nuorten parissa toimivien tahojen kanssa. Toimintaan pääsee mukaan olemalla yhteydessä puh. 044 734 1413 ja komiasti.opintiella@nuortenystavat.fi.

Yläkoululaiset nuoret voivat soittaa koulunkäyntiin liittyvissä haasteissa p. 044 734 1413 tai laittaa sähköpostia komiasti.opintiella@nuortenystavat.fi.

Yläkoululaisten vanhemmille järjestämme verkossa TunneNuori-ryhmän, johon voi osallistua ympäri Suomen. Vanhemmat ovat tervetulleita myös muihin Vanhempien Akatemian tilaisuuksiin. Katso ajankohtaiset tiedot Vanhempien Akatemian tapahtumakalenterista.

Vanhempien Akatemia®

Vanhempien Akatemiaan® ovat tervetulleita kaikki 0–16 -vuotiaiden lasten vanhemmat, niin pienten kuin vähän isompienkin pulmatilanteiden kanssa. Vanhempien Akatemia® on tutkittuun tietoon, …

Tutustu

Torikatu 28 , 90100 Oulu

050 568 5410

vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi

Vapaudentie 32–34 A 3–4, 60200 Seinäjoki

komiasti.opintiella@nuortenystavat.fi