Lähikuva ihmisestä, joka kirjoittaa paperille

Lahjan kirje NY Klubitaloyhteisöille

Lahja Leiviskä, klubitalopäällikkö | 22.6.2022

Hei Pönkän, Tönärin ja Roihulan väki!

Täällä kirjoittaa klubitalojen esiäiti, klubitalomuumio, klubitaloheimopäällikkö, Lahja. Tämmöisillä nimikkeillä minua on viime aikoina puhuteltu. Minulle itselleni klubitalojen esiäiti on kuitenkin aina ollut Lea, joka on ihminen NYn klubitalotoiminnan syntymisen takana ja tärkeä tuki. Uudemmille klubitaloihmisille varmasti kuitenkin minun mukanaoloni ja työni näyttäytyy sellaisena, että minä olisin jo muumioitunutta klubitalojen vakikalustoa. Olenhan saanut olla jo yli kymmenen vuotta mukana tässä klubitalomaailmassa ja sen toteuttamisessa ja kehittämisessä yhdessä teidän kaikkien muitten kanssa. Pitkään siis. Ja sanon nimenomaan, että olen saanut olla, koska koen itseni etuoikeutetuksi, että minulla on ollut tällainen mahdollisuus.  

 

Tämä on ihan parasta työtä, mitä minulla on koskaan ollut. Tämä on työtä, josta irti päästäminen edes hetkeksi on vaatinut kyyneliä ja luopumista. Ei siksi, että pelkäisin, miten pärjäätte, vaan siksi, että teistä ihmisistä on tullut itselleni todella tärkeitä. Teillä on syksyllä ihan mahtavia juttuja tulossa ja te saatte toteuttaa niitä meidän mahtavan henkilökunnan kanssa. Meillä on ammattitaitoisia työhönvalmentajia, ohjaajiksi kouluttautuvia Paikka auki -ohjaajia ja muita hienoja työntekijöitä klubitaloissa. He tekevät työtään ihan yhtä sydämellä, täysillä ja jäsenten toiveet ja tarpeet edellä, kuin mitä itsekin ajattelen tehneeni.

 

Jään elokuusta lähtien toimivapaalle syksyksi ja sitä ennen kesälomalle. Toivon, että te jäsenet muistatte välillä kertoa työhönvalmentajille ja ohjaajille ja muille työntekijöille, että miten tärkeitä ja osaavia he ovat. Toivon, että te arvostatte heitä ja ymmärrätte sen, että ihan aina ei ihan jokaiseen asiaan pystytä joka hetkessä tarttumaan ja vastaamaan saman tien. Koska työtä on paljon ja teitä jäseniä on paljon, työntekijöiden työaikaa tarvitaan aika moneen asiaan. Heistä jokainen tekee työtä niillä resursseilla ja sillä työajalla, mikä heille on tehtävässään olemassa. Jokainen tekee parhaansa, ihan varmasti, jäsenet edellä.

 

Niin teette tekin jäsenet, tiedän sen. Ilman teitä ei olisi meitä. Ilman teitä ei olisi Nuorten Ystävien klubitaloja.

 

Tälle vuodelle meillä on tapahtunut muutamia henkilöstömuutoksia meidän klubitaloillamme. Jaana on jäänyt lomille ja virkavapaalle syksyksi, Anne-Mari on tekemässä saman, Juha on vaihtanut toimivapaan kautta uuteen työhön, ja nyt sitten vielä minä.

 

Meillä on ihanat vastaavat jokaisella talolla. Roihulassa Saila sijaistaa Jaanaa nyt syksyn, Tönärin vastaava Katariina on toiminut jo vuoden tehtävässään ja nyt sitten Pönkän vastaavana Taija ottaa nykyisen tehtävänsä lisäksi puolet tästä klubitalopäällikön tehtävä hoitaakseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Taijan työnkuva pikkuisen muuttuu syksyllä ja se tulee sisältämään enemmän hallinnollisia tehtäviä.

 

Vastaavat työhönvalmentajat ovat avainasemassa siinä, että meidän klubitalomme toimivat jatkossakin yhteisillä periaatteilla ja yhteisillä linjauksilla, yhdessä. Me olemme Nuorten Ystävien Klubitalot, klubitalotrio, klubitalokolmoset. Ja minä olen hirveän ylpeä teistä, ihan kaikista. Jokaisesta työntekijästä, jokaisesta jäsenestä. Siitä, mitä me ollaan juuri nyt, kesäkuussa 2022. Tiedän, että 10-vuotiaat klubitalomme osaavat jo vaikka mitä. Ne ovat kasvaneet jo niin isoiksi ja pärjääviksi, että pystyvät oikeastaan ihan mihin vain ikinä haluavatkaan ryhtyä! 

 

Talousasioista olette ja olemme yhdessä välillä huolissamme. Se on totta, että tämä vuosi on meille taloudellisesti tiukka. Se on taloudellisesti tiukin, mitä koskaan on ollut. Haluan kuitenkin uskoa, että tässä hyvinvointialuemuutoksessa järjestötoimijat ja klubitalotoiminta huomioidaan sillä tavalla, että tulevaisuudessa tilanne olisi parempi. Tämä vaatii kuitenkin kehittämistä, vaikuttamista ja yhteistyötä eri verkostoissa jokaisella hyvinvointialueella.

 

Ensi syksynä sitten Taijan ja Lean toimesta tulette työstämään seuraavan vuoden STEA-hakemusta. Voitte yhdessä suunnitella alkusyksystä hakemuksen sisältöä ja tulevan vuoden painopisteitä ja tarpeita. Syksyllä on tulossa myös muita hienoja juttuja: Omalla äänellä -podcast sarjaa odotetaan kovasti. On ollut ihana nähdä se into, millä sitä taloilla tehdään! Lisäksi marraskuulle on suunnitelmissa mahdollinen tapaaminen kaikkien klubitalojen yhteisöjen kesken sählyturnauksen ja kulttuurin merkeissä. Sitä saatte tarkentaa ja suunnitella sitten myöskin alkusyksystä yhdessä. (Toivon, että minäkin saan kutsun tapahtumaan.)

 

Nähdään! Olette parasta sakkia. Kiitos kaikille.

 

Sydämellä,
Lahja

Jaa artikkeli: