Epärealistista vai realistista

Klubitalo Pönkän jäsen _heini.art | 27.4.2022

Onko teillä jotain semmoisia unelmia, joista olette haaveillut lapsesta asti?

 

Minulla on ollut unelmia, jotka lapsena tuntui lähes mahdottomilta toteuttaa vammani vuoksi. lapsena haaveilin siitä, että minulla olisi apuvälineet puhumiseen ja maalaamiseen.

Minä olen lapsesta asti ollut kiinnostusta taiteeseen ja sen tekemiseen, mutta en voinut lapsena maalata vammani vuoksi. En ikinä olisi uskonut että joskus minulla on mahdollisuus maalata.

Pienenä myös haaveilin toimittajan urasta. Tai oikeastaan toimittajan ura alkoi kiinnostaa siinä vaiheessa, kun sain silmillä ohjattavan tabletin.

 

Peruskoulun ajan toimittajan ura tuntui vain haaveelta, joka ei toteutuisi, tai oikeastaan en uskonut siihen. Nyt aion suunata toimittajan uraan klubitalo Pönkän kautta ja minusta on ihan mahtava juttu, että tämmöinen mahdollisuus tuli.

Myöhemmin olen huomannut, että jos on unelmoinut esimerkiksi että pääsee joskus presidentiksi tai jostain asiasta joka tuntuu ihan mahdottomalta toteuttaa, niin uskaltaisinpa väittää että mikään asia ei ole mahdotonta toteuttaa. Pitää vaan uskoa siihen unelmaan ja tehdä paljon töitä sen eteen.

Aina ei ole välttämättä niin helppoa tavoitella unelmia, jos muiden mielestä se on mahdotonta. Ei kannata kuunnella muiden mielipiteitä vaan kannattaa näyttää niille ihmisille, että kaikki ne jotka ei uskonut niin oli väärässä.

Silloin kun ruvettiin hankkimaan koulun kanssa minulle katseohjattavaa tablettia, niin ammattilaiset ei uskoneet että voin käyttää. Onneksi minun silloinen puheterapeutti ja toimintaterapeutti usko, että voin käyttää silmillä ohjattavaa tablettia.

 

Olen siinä mielessä onnekas, että mitä tahansa olen tehnyt, niin läheiset on aina uskonut siihen ja kannustanut siihen.

Voisi kuvitella, että se saattaa tuntua vaikealta uskoa unelmiin jos kukaan muu ei uskoisi niihin. Saattaisi miettiä, että onkohan ne ihmiset oikeassa ja että onkohan minusta siihen. Se kantaa pitkälle jos itse uskoo siihen unelmaan.

 

Toki se on tuurista kiinni, että pääseekö kouluun tai saako suosiota. Esimerkiksi jos jonkun unelma on olla kuuluisuuden henkilö, niin se on melkein kokonaan tuurista kiinni.

Jotkut haaveet vaatii todella paljon rohkeutta. Esimerkiksi jos unelmoi poikaystävästä, niin silloin pitää ottaa se riski, että toinen ei halua seurustella.

Saattaa kuitenkin tulla tyhjä olo jos kaikki unelmat on toteutettu eikä oikein tiedä mitä seuraavaksi tekisi. Toisaalta tuskinpa semmoista tilannetta tulee kovin monille ihmisille.

 

Mutta aina kannattaa yrittää tehdä unelmat todeksi, koska todennäköisesti meillä on vain yksi elämä. Välillä pitää ottaa riskejä, jos haluaa elää onnellisesti.

 

 

Jaa artikkeli: