Vuoden 2022 Nyryttäjä on valittu

Ajankohtaista | 22.6.2022

Osana Nuorten Ystävät ry:n henkilöstön kannustamisjärjestelmää järjestössä valitaan vuosittain Vuoden Nyryttäjä. Vuoden Nyryttäjä voi olla henkilö, tiimi tai työryhmä, joka on toiminnallaan erityisesti edistänyt NYryn perustehtävän mukaista toimintaa.

Järjestön työhyvinvointiryhmä teki valintansa henkilöstön ehdotusten pohjalta. Vuoden Nyryttäjäksi 2022 valittiin Nuorten Ystävien klubitalot Kajaanissa, Rovaniemellä ja Oulussa. NY Klubitalot nimeltään Tönäri, Roihula ja Pönkkä ovat matalan kynnyksen yhteisöjä, jotka tarjoavat yli 18-vuotiaille työikäisille henkilöille yhteisöllisyyttä ja yksilöllistä tukea arkeen, työelämään tai opiskeluun.

Työhyvinvointiryhmän jäsen, järjestösuunnittelija Lassi Kangasluoma perustelee valintaa seuraavasti:

– Nuorten Ystävien Klubitalot ovat toimineet jo 10 vuotta Pohjois-Suomessa ja olleet pohjana muun Nuorten Ystävien sosiaalisen työllistymisen kentän kehittämiselle alusta saakka. Oulussa, Kajaanissa ja Rovaniemellä tehdään monipuolista ja merkityksellistä toimintaa. Klubitaloissa edistetään jäsenten kuntoutumista, hyvinvointia ja työllistymistä. Klubitalojen työntekijät ovat ammattilaisia, jotka ovat sitoutuneet työhönsä ja tekevät sitä suurella sydämellä.

Klubitalojen yhteen hiileen puhaltamisesta saatiin esimerkki Oulussa Kaikkien Kesäfestari -tapahtumassa. Festarilla vieraili noin 6000 henkilöä. Nuorten Ystävien Klubitalojen työntekijät ja jäsenet tekivät tämän tapahtuman suurelta osin mahdolliseksi toimimalla erityisryhmille apuna festarialueella, pitämällä festarialueen siistinä ja ruokkimalla festarin työntekijöitä ja vapaaehtoisia, sekä edustamalla Nuorten Ystäviä.

Klubitalojen joustavuus, innovatiivisuus, kehittämisasenne ja innostuminen on saanut paljon kiitosta myös Nuorten Ystävien ulkopuolella. Klubitalojen kautta lähes 1000 ihmistä on saanut elämäänsä tukea, työhönvalmennusta, opintovalmennusta ja yhteisöllisyyttä.

Työhyvinvointiryhmä katsoo, että NY klubitalot edistävät erinomaisesti Nuorten Ystävien perustehtävän mukaista toimintaa. Kiertävän Nyryttäjä-pokaalin ohella NY Klubitalojen työntekijät saivat palkinnoksi tyhyrahaa tiimien työhyvinvoinnin edistämiseen.

– Klubitalot ovat ainutlaatuisia yhteisöjä ja niissä tehdään tärkeää työtä ihmisten hyvinvoinnin, kuntoutumisen ja työllistymisen suhteen. Olen saanut työskennellä NYn klubitalomaailmassa niiden alusta saakka ensin työhönvalmentajana, sitten Klubitalo Pönkän vastaavana työhönvalmentajana ja viimeiset nelisen vuotta olen vastannut klubitalojen kokonaisuudesta. Olen saanut olla mukana kehittämässä toimintaa jokaisella paikkakunnalla, tavannut upeita ihmisiä ja nähnyt, millaisia vaikutuksia tällä toiminnalla on, kertoo Nuorten Ystävien klubitalopäällikkö Lahja Leiviskä.

– Suuri kiitos tästä tunnustuksesta kuuluu jokaiselle jäsenelle, jäsentutustujalle, vierailijalle, työharjoittelijalle, työntekijälle ja ihmiselle – kiitos kaikille kohtaamisille!

Tutustu Klubitalojen toimintaan tästä.

Jaa artikkeli: