VALPAS_2_Lapin_kehittamistyon_loppuseminaari_1080x1080

VALPAS 2 -hanke esittelee mittavan kehittämistyön loppuseminaarissaan 14.4.2022

Ajankohtaista | 13.4.2022

Torstaina 14.4. olemme mittavan kehittämistyön äärellä, kun Nuorten Ystävien VALPAS 2 -hanke astuu virtuaaliselle loppuseminaarin estradille.

Vuonna 2020 startannut Nuorten Ystävät ry:n VALPAS 2 -hanke ja Lapin sairaanhoitopiiri ovat yhdessä Kittilän ja Posion kuntien kanssa aktiivisesti kehittäneet haitallisesti päihteitä käyttävän asiakkaan palvelupolkua Lapissa. Työ on ulottunut peruspalveluista erikoisairaanhoitoon ja siihen on osallistunut mittava joukko niin julkisen sektorin toimijoita, kokemustoimijoita kuin järjestötyön edustajia. Lisäksi työskentelyssä on tehty tiivistä yhteistyötä Lapin hyvinvointialueen kanssa.

Nyt mallinnus alkaa olla valmis, samoin ammattilaisten yhteistyö- ja konsultaatioalusta. Nämä työvälineet esitellään VALPAS 2 -hankkeen loppuseminaarissa 14.4.2022 klo 9.00–11.15. Loppuseminaari toteutetaan webinaarina ja ohjelmassa on lisäksi Mai Peltoniemen asiantuntijapuheenvuoro aiheesta Hyvä kohtaaminen on mahdollisuus muutokseen.

Ilmoittautumiset: tanja.saleva@lshp.fi tai kati.paasovaara@nuortenystavat.fi.

Toivotamme tilaisuuteen tervetulleeksi kaikki sosiaalialan yhteiskehittäjyydestä sekä VALPAS 2 -hanketoiminnasta kiinnostuneet henkilöt!

ℹ Tiesitkö tätä? VALPAS 2 -hankkeessa kehitetään sektorirajat ylittävää matalan kynnyksen toimintaa yhdessä Kittilän ja Posion kuntien, Ylivieskan ja Raahen kaupunkien sekä Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kanssa. Hankkeen kohderyhmänä ovat työn ja koulutuksen ulkopuolella olevat pohjoissuomalaiset nuoret ja aikuiset (15–40 vuotiaat), jotka ovat vaikeimmassa työmarkkina-asemassa ja vaarassa tipahtaa palvelujen ulkopuolelle.

VALPAS 2 kehittää käytännönläheisiä monialaisia palvelupolkuja matalan kynnyksen toimintaan asiakkaiden tarpeista käsin ja toiminta räätälöidään kumppanikuntiin sopiviksi. Aidosti kohtaavan ja rinnalla kulkevan kuntatyön lisäksi hankkeessa tiivistetään sairaanhoitopiirien ja kuntien välistä yhteistyötä yhteiskehittäjyystoimintamallin avulla.

Hankkeen toimintaa rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto, toimintalinja 5 Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten kautta 31.12.2022 saakka. Osarahoitukseen osallistuvat myös Kittilän ja Posion kunnat, Raahen ja Ylivieskan kaupungit sekä Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Jaa artikkeli: