Oulun Osuuspankki lahjoittaa Nuorten Ystäville 29 000 euroa ukrainalaisperheitten kotouttamisen tueksi

Ajankohtaista | 13.9.2022

Oulun Osuuspankki lahjoittaa Nuorten Ystävät ry:lle 29 000 euroa ukrainalaisten pakolaisten hyväksi tehtävään paikalliseen työhön Oulun alueella. Ukrainan sodan jatkuessa Nuorten Ystävien lapsiperhetyön yksikkö Vanhempien Akatemia on aloittanut tarjoamaan asiantuntijatoimintaansa ukrainalaisperheille paikallisesti.

– Avun tarve sodan keskellä on suuri ja tulee jatkumaan pitkään. Pankki haluaa auttaa Oulun seudulle tulleita ukrainalaispakolaisia täällä paikan päällä, ja myös sen henkilökunta halusi olla mukana omalta osaltaan kartuttamassa pottia. Meille on tärkeää kohdentaa lahjoituksemme paikallisesti tutulle ja luotettavaksi tunnetulle kumppanille. Nuorten Ystävillä on merkittävää asiantuntijaosaamista kohdata pakolaistaustalla olevia henkilöitä ja mahdollisuus tukea myös kotouttamistoimissa, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio painottaa.

Toiminta aloitettiin elokuussa Suomen luonnon päivänä, jossa perheille tarjottiin tapahtumapäivä ja hetki hengähtämiseen perhejoogan, pelien ja leikkien, makkaranpaiston sekä aistipolkujen merkeissä. Päivään osallistui yli 60 ukrainalaista lasta ja aikuista.

 

– Ukrainalaisperheet toivotetaan tervetulleiksi Vanhempien Akatemiaan, jonka toiminnan painopisteenä ovat perheryhmät ja -tapahtumat. Lisäksi on mahdollista saada yksilöllistä tukea lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä pulmissa tai vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä, Vanhempien Akatemian kehittämispäällikkö Riitta Alatalo kertoo.

 

Sodan alkaessa järjestö aloitti myös yhteistyökeskustelut paikallisten tahojen kanssa. Vapaaehtoisvoimin perustettu Help Center Ukraina on yksi tärkeä väylä perheiden tavoittamiseksi. Tavoitteena on toteuttaa ukrainaisperheitten toiveiden mukaista toimintaa ja tukimuotoja, jotka vastaavat todelliseen tarpeeseen kotoutumisen avuksi Oulun alueella.

Perheiden luontopäivän jälkeen seuraava koko perheen retki suuntautuu marraskuussa Rovaniemelle Joulupukin Pajakylään. Osassa Vanhempien Akatemian järjestämiä tapahtumia mukana on ukrainalaisperheiden lisäksi suomalaisia tai Suomeen muuttaneita perheitä.

 

Kiitämme lämpimästi Oulun Osuuspankkia lahjoituksesta!

Kuvat: Niina Ristolainen / Nuorten Ystävät ry
Kuvissa esiintyviltä ukrainalaisperheiltä on lupa kuvien julkaisuun.

Jaa artikkeli: