Nuorten Ystävät_klubitalot 10 vuotta_juhlavuoden_kansikuva_

NY Klubitalot 10 vuotta – Juhlavuoden sivusto on avattu

Ajankohtaista | 29.6.2022

Siitä on vierähtänyt jo tovi, kun silloinen Nuorten Ystävien pääsihteeri Marja Irjala sai tärkeän puhelun nykyiseltä Suomen Klubitalot ry:n hallituksen puheenjohtaja Esko Hänniseltä. Hänninen soitti Irjalalle kysyäkseen järjestön kiinnostusta lähteä hakemaan ja toteuttamaan klubitalotoimintaa Pohjois-Suomeen. Tämän puhelun ansiosta käynnistyi työ, jota luotsasi eteenpäin NYn sosiaalisen kuntoutuksen ja työllistymisen kehittämispäällikkö Lea Nikula.

– Lea kääri hihat, ryhtyi hommiin ja niin syntyivät NY Klubitalot tuoden matalan kynnyksen kansainvälisen klubitalotoimintamallin ulottumaan myös pohjoiseen Suomeen, kertoo Nuorten Ystävien klubitalopäällikkö Lahja Leiviskä.

NY Klubitalot käynnistyivät viisivuotisena hankkeena vuonna 2012. Ensin perustettin Klubitalo Pönkkä Ouluun, sitten Klubitalo Tönäri Kajaaniin ja viimeisenä Klubitalo Roihula Rovaniemelle. Vuoden 2017 alusta saakka nämä klubitalot ovat toimineet STEAn kohdennetun toiminta-avustuksen sekä Oulun, Rovaniemen, Kajaanin kuntien ja Kainuun sote kuntarahoitusosuuksien turvin.

Vuonna 2022 NY Klubitalot täyttävät 10 vuotta. Toimintavuosien aikana klubitaloilla on ollut lähes 1000 jäsentä. Vuosittain jäsenistöstä noin 40 % on poluttunut palkkatyöhön, opiskelemaan tai muulle jatkopolulle. Jatkopolkujen lisäksi klubitalotoiminnan vaikutukset ovat myös pieniä ja suuria askeleita jokaisen henkilökohtaisella elämänpolulla.

– Klubitalot ovat ainutlaatuisia yhteisöjä ja niissä tehdään tärkeää työtä ihmisten hyvinvoinnin, kuntoutumisen ja työllistymisen suhteen. Olen saanut työskennellä NYn klubitalomaailmassa niiden alusta saakka ensin työhönvalmentajana, sitten Klubitalo Pönkän vastaavana työhönvalmentajana ja viime vuodet olen vastannut klubitalojen kokonaisuudesta. Olen saanut olla mukana kehittämässä toimintaa jokaisella paikkakunnalla, tavannut upeita ihmisiä ja nähnyt, millaisia vaikutuksia tällä toiminnalla on, kertoo Leiviskä.

– Kiitos näistä vuosista jokaiselle jäsenelle, jäsentutustujalle, vierailijalle, työharjoittelijalle, työntekijälle ja ihmiselle – kiitos kaikille kohtaamisille!

Juhlavuoden kunniaksi olemme koostaneet sivuston, josta löytyy NY Klubitalojen 10-vuotista toimintaa ja tähtihetkiä matkan varrelta. Mukana on myös klubitalojen johtoryhmäläisten ja yhteistyökumppaneiden esittäytymisiä ja terveisiä juhlavuottaan viettäville taloille. Yksin tätä työtä ei voisi tehdä, vaan kaiken takana on toimiva yhteistyö jokaisen paikkakunnan erilaisten verkostojen ja kumppaneiden kanssa.

Kiitos, että olette kulkeneet ja kuljette jatkossakin mukanamme!

Tutustu sivustoon:

NY:n Klubitalojen juhlavuoden sivusto

Jaa artikkeli: