Nuorten Ystävät, Oulun Diakonissalaitos ja Hoivatie tukevat Ukrainan sodan jaloissa olevia perheitä

Ajankohtaista | 8.3.2022

Nuorten Ystävät, Oulun Diakonissalaitos ja Hoivatie ovat mukana auttamassa Ukrainan sodasta kärsiviä lahjoittamalla Kirkon Ulkomaanavulle 20 000 euroa.

– Haluamme olla auttamassa niitä perheitä, jotka ovat sodan vuoksi joutuneet jättämään kotinsa, Nuorten Ystävien pääsihteeri Arja Sutela sanoo.

Hoivatie on ilmoittanut maahanmuuttovirasto Migrille valmiutensa ottaa vastaan Ukrainasta tulevia pakolaisia ja auttaa heitä yhdessä Nuorten Ystävien ja Oulun Diakonissalaitoksen kanssa selviämään kriisistä ja palaamaan mahdollisimman normaaliin arkeen.

– Voimme tarjota majoitusta usealla eri paikkakunnalla ja hyödyntää henkilökuntamme kriisityön osaamista pakolaisten auttamisessa, Hoivatien toimitusjohtaja Tiina Haanpää toteaa.

Ukrainan kriisin vaikutukset näkyvät myös Pohjois-Pohjanmaalla.

– Oulun Diakonissalaitos käynnistää maaliskuussa uuden toiminnan Ukrainasta, Venäjältä ja Valko-Venäjältä tulleille ja Pohjois-Pohjanmaalla pysyvästi tai väliaikaisesti asuville henkilöille ja perheille, ODL:n toimitusjohtaja Mikko Lapola kertoo.

Toiminnassa trauma- ja kriisityön ammattilaiset tarjoavat keskustelutukea ja jalkautuvaa arjen apua akuuttiin tilanteeseen niille, joita Ukrainan tilanne erityisesti koskettaa.

Hoivatie on kotimaisten yleishyödyllisten yhteisöjen omistama sosiaalipalveluja tuottava yhtiö. Yhtiön omistajat, Nuorten Ystävät ja Oulun Diakonissalaitos, ovat olleet yli sadan vuoden ajan auttamassa tukea tarvitsevia.

 

Lisätiedot medialle:

pääsihteeri Arja Sutela
Nuorten Ystävät ry
p. 040 513 2676
arja.sutela(at)nuortenystavat.fi

diakonia- ja yhteyspäällikkö Outi Uusimäki
Oulun Diakonissalaitos
p. 050 312 5707
outi.uusimaki(at)odl.fi

toimitusjohtaja Tiina Haanpää
Hoivatie Oy
p. 050 422 2313
tiina.haanpaa(at)hoivatie.fi

 

Jaa artikkeli: