Essi Niemi kuvattuna koristellun joulukuusen ääressä

Essi Niemi on Vuoden Satakieli

Ajankohtaista | 20.1.2023

Nuorten Ystävät ry tuo vuosittain organisaation Vuoden Satakieli -tunnustuksen henkilölle, tiimille tai työryhmälle, joka on erityisen ansiokkaasti tuonut järjestön toimintaa esille.

Vanhempien Akatemian lapsiperhetyön ja varhaiskasvatuksen asiantuntija Essi Niemi on Vuoden Satakieli 2022. Vuoden Satakieli saa palkinnoksi työhyvinvointirahaa ja Vuoden Satakieli-kiertopalkinnon. Niemi on järjestyksessä toinen Vuoden Satakieli -palkinnon saanut.

Essi Niemen Vuoden Satakieleksi valinnut Nuorten Ystävien johtoryhmä luettelee Essin ansioita seuraavasti:

– Essi Niemi on tehnyt yli 10 vuotta vaikuttavaa työtä lapsiperheiden ja vanhemmuuden hyväksi. Essi on sitoutunut hyvin vakaasti Nuorten Ystävien arvoihin. Työuransa aikana Essi on auttanut tuhansia vanhempia ja lapsiperheitä ongelmien kanssa. Essi on kulkenut turuilla ja toreilla esittelemässä Vanhempien Akatemian ja Nuorten Ystävien toimintaa. Essi on myös hyvin keskeisessä roolissa monissa verkostoissa. Hän on ollut perustamassa muun muassa miestyöverkostoa ja erotyöskentelyverkostoa Ouluun ja Pohjois-Suomeen.

– Essi on luo koko ajan ympärilleen positiivista ja välittävää henkeä, lisää Nuorten Ystävien pääsihteeri Arja Sutela johtoryhmän puolesta perusteluissaan.

– Essi ansaitsee erityiskiitoksen ihmisten kohtaamisesta. Se on sinun erityinen taito. Me ollaan niin onnellisia, että olet meillä, kiittää Vanhempien Akatemian kehittämispäällikkö Riitta Alatalo.

Kottaraisen pöntöstä kuuluu satakielen ääni

Nuorten Ystävien pääsihteeri Arja Sutela ja hallintopäällikkö Tiina Saarela ovat alkaneet kutsua Nuorten Ystävien keskustoimiston Waenerberg-talon yläkerrassa sijaitsevaa Vanhempien Akatemian toimipistettä kottaraisen pesäksi, kun ylhäältä kuulu aina iloinen sirkutus ja nauru.

– On ollut äärettömän ihana olla järjestössä, joka ajaa sitä, että kohtaamisesta lähtee kaikki. Kaikki rakentuu kohtaamiseen. Ei vain sanojen, vaan katseen ja läsnäolon äärelle. Siitä lähdetään rakentamaan aina jotakin ja pienelläkin on iso merkitys, painottaa Niemi puheenvuorossaan.

Palkinnostaan huolimatta Niemi aikoo pysytellä kottaraisena.

– Ehkä pysyn silti kottaraisena, jolla on satakielen ääni, hän hymyilee.

Tutustu Vanhempien Akatemian toimintaan täällä.

Jaa artikkeli: