Työkohtaamo – Helpotusta rekrytointiin

Ajankohtaista | 4.10.2024

Työkohtaamo on työnantajan ja työnhakijan kohtaamispaikka, joka on perustettu helpottamaan rekrytointia. Nuorten Ystävien Kohtaantoa-hanke järjestää Työkohtaamon aina työnantajan tarpeiden mukaan.

Kohtaantoa kannustaa työnantajia osallistumaan Työkohtaamoon, sillä se on vaivaton ja nopea tapa tavata useita potentiaalisia työnhakijoita samaan aikaan. Työkohtaamossa työnantaja pääsee esittelemään osallistujille yritystään ja kertomaan rekrytointiprosessistaan. Samalla hänellä on mahdollisuus puhua yrityksen avoimena olevista työpaikoista.

– Työnantaja saa Työkohtaamon avulla myös näkyvyyttä, sillä me markkinoimme kaikkia Työkohtaamoita vähintään tapahtumakalenterissamme ja sosiaalisen median kanavissamme. Tiimimme on yhteydessä työnhakijoihin myös suoraan soittamalla heille, viestintäkoordinaattori Maarit Kujansuu listaa.

Pelkkään esittelyyn työnantajan ei tarvitse tyytyä. Hänellä on myös mahdollisuus pitää kaikille osallistujille pikatyöhaastattelu, jossa hän kuulee tarkemmin hakijoiden kokemuksista. Rekrytointipäätös voi syntyä heti paikan päällä tai hakijoihin voi olla yhteydessä myöhemmin.

Työkohtaamo voidaan järjestää työnantajan toiveiden mukaan joko heidän omissa tiloissaan tai Kohtaantoan järjestämissä tiloissa. Kohtaantoa tuo tullessaan kahvinisut. Kahvikupin äärellä keskustelu ja tutustuminen voivat sujua rennoin mielin.

Työnantajan aikaa säästyy

Noin vuosi sitten Raahessa pidettiin Kohtaantoan ensimmäinen Työkohtaamo. Työnantajana osallistunut K-kauppias Katri Polvela kiitteli erityisesti sitä, että Työkohtaamo säästi paljon hänen aikaansa. Polvelalta kului koko prosessiin yhteensä vain noin neljä tuntia.

– Juuri tällaista toimintaa olemme kaivanneet, Polvela kertoo kokemuksistaan.

Työkohtaamoon saapui aidosti motivoituneita työnhakijoita ja tuloksena K-kauppias löysi useita potentiaalisia työntekijöitä.

Lue Kohtaantoan ensimmäisestä Työkohtaamosta ja Katri Polvelan kokemuksista: Työkohtaamo säästää työantajan ja työnhakijan aikaa (nuortenystavat.fi).

Tule mukaan Työkohtaamoon

Kiehtooko Työkohtaamon vaivattomuus? Ota yhteyttä oman paikkakuntasi asiantuntevaan kohtaantoalaiseen!

Kohtaantoan Työkohtaamoita järjestetään Haapavedellä, Raahessa ja Ylivieskassa. Haapavedellä ja Raahessa Työkohtaamosta vastaavat paikalliset työnantajakoordinaattorit ja Ylivieskassa uravalmentaja.

Anna Kohtaantoan hoitaa käytännön järjestelyt ja löydä uusia tekijöitä tiimiisi!

Kohtaantoan yhteystiedot (nuortenystavat.fi)

 

 

Jaa artikkeli: